Γιαννιτσά ξυλοδαρμός: Γονείς 13χρονης κατηγορούν ανήλικες ότι ξυλοκόπησαν την κόρη τους
Για ένα περιστατικό άγριας βίας κάνουν λόγο οι γονείς ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα ανήλικων κοριτσιών στα Γιαννιτσά. Η οικογένεια που μιλάει για απρόκλητη επίθεση στην κόρη τους καταθέτει μήνυση την Δευτέρα κατά τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας από 13 έως 15 ετών για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Αναστασία Δαρδανελιώτη, πρόκειται για «συμμορία ανηλίκων που απείλησε, ξυλοκόπησε άσχημα και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο το παιδί μέσα στην πόλη και ειδικότερα στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών».
Μεταγωγή στο νοσοκομείο και δύο μέρες νοσηλεία
Όπως είπε ο πατέρας της 13χρονης στο τοπικό μέσο karatzova.com, «το συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 9.30 το βράδυ, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών όπου τα τέσσερα κορίτσια που μηνύουμε επιτέθηκαν, γρονθοκόπησαν και χτύπησαν άσχημα την κόρη μου στο κεφάλι, χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο».
Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και από εκεί, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε σε νοσηλεία για δύο ημέρες. Η διάγνωση, σύμφωνα με τους μηνυτές, ήταν κάκωση κεφαλής και μετατόπιση αυχένα, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση κολάρου.
Σύμφωνα πάντα με τους μηνυτές, τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν ασκήσει και στο παρελθόν bullying σε άλλα συνομήλικα παιδιά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαν χτυπήσει και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι. Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας το κορίτσι που ξυλοκοπήθηκε βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς φοβάται να βγει από το σπίτι του.
Ενδείξεις bullying
Σύμφωνα με το «Μαζί για το Παιδί» τα παιδιά που έχουν βιώσει την ενδοσχολική βία (είτε ως θύματα είτε ως θύτες) έχει παρατηρηθεί ότι συνήθως έχουν άρνηση για το σχολείο και δικαιολογίες για να μην πάνε, συνοδευόμενες από κλάμα. Παρατηρούνται ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους (απόσυρση – επιθετικότητα). Κάποια παιδιά παρουσιάζουν ψυχοσωματικά συμπτώματα (πόνος στη κοιλιακή χώρα – έμετο – πονοκέφαλος).
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που τα παιδιά εκδηλώνουν επιθετικότητα προς τους γονείς ή τα αδέρφια τους. Αποσύρονται από δραστηριότητες, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Ακόμη κάποια παιδιά έχουν αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες. Συνήθως τα θύματα έχουν ενοχοποίηση και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
Η πρόληψη και η συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών φαίνεται να είναι κάποιες από τις λύσεις ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας. «Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία σχολείου και οικογένειας είναι καίριας σημασίας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη του φαινομένου του εκφοβισμού.
Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η ενημέρωση και η συζήτηση με τα παιδιά σε σταθερή βάση τόσο σε οικογενειακό όσο στο εκπαιδευτικό επίπεδο. Η συζήτηση σε όλα τα επίπεδα ανοίγει ορίζοντες», σημειώνει η ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Με κεντρικά συνθήματα «Μοιράσου την εμπειρία σου για τo bullying και νίκησε τον φόβο σου. Η σιωπή δεν είναι λύση, έχεις φωνή, μίλα», το «Μαζί για το Παιδί» προτρέπει όσους πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας, ή έχουν άμεση σχέση με άτομα που έχουν δεχτεί bullying να καλέσουν στην Συμβουλευτική Γραμμή του στο 115 25 στην Συμβουλευτική Γραμμή του «Μαζί για το Παιδί» από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-21.00.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας