Ελλάδα

Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα

Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα
Κλειστά σχολεία: Δείτε ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν λόγω κορωνοϊού την Δευτέρα.

Αυξάνονται τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα πρωτεία να κατέχει η Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει του υπουργείο Παιδείας σε 114 ανέρχονται τα σχολεία και τα τμήματα που θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 28/9, μέχρι στιγμής. Παράλληλα αρκετά ακόμα είναι τα σχολεία που δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Τα αιτήματα των μαθητών όπως διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, αφορούν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, διορισμούς πρόσθετου προσωπικού εκπαιδευτικού και καθαριότητας, διανομή περισσοτέρων δωρεάν μασκών, δωρεάν τεστ σε κάθε πιθανό κρούσμα, να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την λίστα των σχολείων που δεν θα λειτουργήσουν λόγω κορωνοϊού εδώ

Ακολουθεί η λίστα με τα σχολεία ή τα τμήματα που αναστέλλουν τη λειτουργία τους (μέχρι στιγμής):

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους.

Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Τι δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας

Κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις για ολιγομελή τμήματα αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε στο Mega ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης καθώς δεν μπορούν να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments