Ελλάδα

Φωτιά ΧΥΤΑ: Έσβησε η πυρκαγιά στη χωματερή

Φωτιά ΧΥΤΑ: Έσβησε η πυρκαγιά στη χωματερή
Φωτιά ΧΥΤΑ: Η αντίδραση του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν άμεση.

Ολοκληρώθηκε, το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, η κατάσβεση της φωτιάς στη χωματερή της Φυλής, που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Θυμίζουμε πως στο σημείο είχαν σπεύσει και επιχειρούσαν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, μέσω του 112, μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, στο οποίο ανέφερε: «Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές

Να αναφέρουμε πάντως, πως από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 386 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 179 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 10 Ε/Π και 3 Α/Φ ενώ υπήρχε και συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Αττική και Κρήτη

Οι επιδέξιοι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο (26 Σεπτεμβρίου) στην Αττική και πιο συγκεκριμένα, στον Βύρωνα στην οδό Κλεισούρας καθώς και στην Κρήτη σε επιχείρηση αρτοσκευασμάτων στον δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης αλλά και στην αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments