Ελλάδα

Φωτιά ΧΥΤΑ: Πυρκαγιά στη χωματερή της Φυλής – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

Φωτιά ΧΥΤΑ: Πυρκαγιά στη χωματερή της Φυλής – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής
Φωτιά ΧΥΤΑ: Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου στη χωματερή της Φυλής και αμέσως σήμανε συναγερμός στο Πυροσβεστικό Σώμα αν και από την αρχή δεν υπήρχε κίνδυνος επέκτασής της.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Το μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε, μέσω του 112, μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο ανέφερε το εξής: «Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές

Να αναφέρουμε πάντως, πως από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 386 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 179 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 10 Ε/Π και 3 Α/Φ ενώ υπήρχε και συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Αττική και Κρήτη

Οι επιδέξιοι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο (26 Σεπτεμβρίου) στην Αττική και πιο συγκεκριμένα, στον Βύρωνα στην οδό Κλεισούρας καθώς και στην Κρήτη σε επιχείρηση αρτοσκευασμάτων στον δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης αλλά και στην αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments