Αυτές είναι οι πέντε ελληνικές περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊό
Είναι αλήθεια πως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την επιστροφή στα αστικά κέντρα παρατηρείται από τους επιστήμονες μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Η Αττική, από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή λόγω και του πυκνοκατοικημένου χαρακτήρα της, αλλά και λόγω της καταγραφής αρκετών κρουσμάτων στις αρχές του μήνα των ασθενών που επέστρεψαν από διακοπές και είχαν μόνιμη κατοικία στην Αθήνα.
Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιοχές στην επικράτεια που το τελευταίο δεκαήμερο δεν ακολουθούν την έξαρση των κρουσμάτων της πρωτεύουσας, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Όπως δείχνει ξεκάθαρα ο χάρτης που δημοσιεύεται από τον ΕΟΔΥ για το τελευταίο δεκαήμερο ο νομός Τρικάλων, Λέσβου, η Χερσόνησος του Άθω αλλά και κάποια νησιά των Δωδεκανήσων είναι στην κορυφή των μεγάλων συγκεντρώσεων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, άνω των 50 ανά 100.000 κόσμου.
Στην αντίπερα όχθη οι νομοί, που αντιστέκονται στον κορωνοϊό, με τα λιγότερα κρούσματα, από 0-4 ανά 100 κατοίκους είναι οι νομοί Ροδόπης, Δράμας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας και Αρκαδίας. Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε αθροιστική επίπτωση από τον Μάρτιο και μετά ελάχιστοι νομοί έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε μικρότερο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, με τους νομούς Λασιθίου, Εύβοιας, Σερρών, τους νομούς της δυτικής Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας να ξεχωρίζουν.
Σύμφωνα με τα τελευταία, χθεσινά στοιχεία, η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) κατέγραψε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ “ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. 2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας