Ελλάδα

Θεραπεία κορωνοϊού Περράκης: Το 2022 θα έχουμε φάρμακα που θα τον χτυπούν στη ρίζα του

Θεραπεία κορωνοϊού Περράκης: Το 2022 θα έχουμε φάρμακα που θα τον χτυπούν στη ρίζα του
Θεραπεία κορωνοϊού Περράκης: Ο καθηγητής απαντά και στο ερώτημα αν είναι δυνατόν να εξαφανίσουμε τον φονικό αυτό ιό.

Για τα «νεότευκτα» φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν το 2022, αν όλα πάνε καλά, και θα χτυπούν κατευθείαν στη ρίζα του κορωνοϊού και όχι στα συμπτώματα, μίλησε σε συνέντευξη του ο διευθυντής Έρευνας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, και καθηγητής Μακρομοριακών Δομών και Σχεδιασμού Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Αναστάσης Περράκης.

Να αναφέρουμε πως ο κος Περράκης συντονίζει πανευρωπαϊκά το ερευνητικό consortium «INEXT-Discovery» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Horizon2020, και στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζονται νέα φάρμακα, σε συνεργασία και με το πρόγραμμα Covid19-NMR. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες προσπάθειες που αυτή τη στιγμή γίνονται σε όλο τον πλανήτη, προκειμένου να βρεθεί το ιερό… δισκοπότηρο, από φαρμακευτικής άποψης.

«Φανταστείτε ότι ο νέος κορωνοϊός είναι μία πολύ μεγάλη κλειδαριά και ψάχνουμε να βρούμε ένα μικρό κλειδάκι που ξεκλειδώνει. Προσπαθούμε να μελετήσουμε σε μεγάλη λεπτομέρεια τη δομή της κλειδαριάς, τη δομή του κορονοϊού, ώστε μετά να προτείνουμε μόρια οδηγούς, κάποια εκ των οποίων θα μπουν σε κλινικές δοκιμές φάσης 1 το 2021. Το 2021 θεωρώ ότι θα το βγάλουμε με τα φάρμακα που έχουμε, με καινούριες θεραπείες, με κάποια εμβόλια που σίγουρα θα βγουν», σχολιάζει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

Σύμφωνα με ό,τι τονίζει ο καθηγητής, μέχρι σήμερα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του Sars -Cov-2 είναι «βγαλμένα από το συρτάρι και προϋπήρχαν για άλλους σκοπούς. Το μεγάλο στοίχημα όμως φαίνεται πως είναι ο σχεδιασμός από το μηδέν, ολότελα νέων φαρμάκων. Είναι ένας… πονηρός ιός που ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του, όπως ζούμε με τη γρίπη και όπως μάθαμε να μειώνουμε τη θνητότητα και τις σοβαρές επιπλοκές από πάρα πολλές μολύνσεις.

«Πιστεύω ότι θα εξαφανίσουμε σιγά – σιγά τις επιπτώσεις του, αλλά το βρίσκω πολύ δύσκολο να εξαφανίσουμε τον ίδιο τον κορωνοϊό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Έρευνας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, ο οποίος παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή τον παγκόσμια μήνα κατά του καρκίνου του μαστού, που μόλις ξεκίνησε, μιλώντας για τις πειραματικές κλινικές προσεγγίσεις στην πιο επιθετική μορφή του, (που είναι ο τριπλά αρνητικός καρκίνος μαστού) επισημαίνοντας ότι θα βελτιώσουν σημαντικά τόσο την ποιότητα ζωής, όσο και την επιβίωση των ασθενών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments