Αθλητισμός

Λιντς: «Έβγαλε το καπέλο» στον Μπιέλσα ο Γκουαρδιόλα

Λιντς: «Έβγαλε το καπέλο» στον Μπιέλσα ο Γκουαρδιόλα
Λιντς: Το παιχνίδι των «παγωνιών» με τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει τη φετινή σεζόν, ενώ είχε ιδιαίτερες στιγμές και ένα απίθανο στατιστικό.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι γνωστό ότι θεωρεί τον Μαρσέλο Μπιέλσα ως τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο. Το έχει δηλώσει ο ίδιος, ενώ η συνάντηση μαζί του όταν σκεφτόταν να ξεκινήσει την προπονητική ήταν καθθοριστική για το μέλλον του. Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι έδωσαν μια απίστευτη παράσταση στον χθεσινό αγώνα που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, έμειναν στο 1-1, ενώ είχαν μαζί 35 τελικές για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιντς είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο για ομάδα που παίζει με τη Σίτι (ή την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν παλιότερα επί Πεπ). Ο Καταλανός τεχνικός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Λιντς φανταστική ομάδα και να «βγάλει το καπέλο» στον Αργεντινό τεχνικό.

«Και οι δύο ομάδες ήθελαν να επιτεθούν και έγινε ένα καλό παιχνίδι, με το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο. Ήμασταν εκπληκτικοί στα πρώτα 30 λεπτά όπου θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα τέρματα. Ξέραμε ότι παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η Λιντς έχτιζε ωραία το παιχνίδι της από τον τερματοφύλακά της και έβαζε αρκετούς παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή μας. Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίζεις. Έχουν αποδείξει πόσο καλοί είναι σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα», σημείωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πριν από τις ευκαιρίες στο τέλος, είχαμε ευκαιρίες για να σκοτώσουμε το ματς. Πιστεύω πως έγινε ένα διασκεδαστικό ματς για το κοινό, και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Είναι φανταστική ομάδα. Έκαναν θραύση την περασμένη σεζόν στην Championship και τα έχουν πάει καλά μέχρι στιγμής στην Premier League.

Ήταν ένα καλό ματς για εμάς αλλά χωρίς προετοιμασία και με αρκετούς παίκτες εκτός, έπρεπε να έχουμε δείξουμε τεράστιο σθένος. Δεν μπορέσαμε να νικήσουμε αλλά προχωράμε. Απόψε ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με αυτό κόντρα στην Λέστερ γιατί έπαιξε εντελώς διαφορετικά ο αντίπαλος. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και την ομάδα μου».

Το απίθανο στατιστικό του Ροντρίγκο

Ένα από τα πολλά στατιστικά που βγήκαν από το ματς έχει να κάνει με τον Ροντρίγκο Μορένο που ισοφάρισε για τη Λιντς το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο παίκτης των «παγωνιών» σκόραρε στην Premier League το δεύτερο γκολ της καριέρας του. Το πρώτο το είχε πετύχει τη σεζόν 2010/11 όταν έπαιζε δανεικός στην Μπόλτον από την Μπενφίκα. Εκείνο το γκολ σημειώθηκε 9 χρόνια και 272 μέρες πριν. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έκανε παίκτης να σκοράρει στη διοργάνωση έπειτα από γκολ του. Το ρεκόρ κατέχει ο Άνταμ Τζόνσον με 9 χρόνια και 276 μέρες διαφορά ανάμεσα στα τέρματά του.

Απολαύστε τα highlights του παιχνιδιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments