Ελλάδα

Καταστροφές ΠΑΛΑΙ: Η κακοκαιρία σήκωσε τη στέγη του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου

Καταστροφές ΠΑΛΑΙ: Η κακοκαιρία σήκωσε τη στέγη του Ολυμπιακού  Γυμναστηρίου Γαλατσίου
Καταστροφές ΠΑΛΑΙ: Η κακοκαιρία που ξέσπασε χθες προκάλεσε φθορές και στη στέγη του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι. Ερωτηματικά για τη συντήρηση του κτιρίου.

Η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα της Τρίτης διάφορες περιοχές στην Αθήνα, χτύπησε και το Γαλάτσι. Εκτός από τέντες και δέντρα που έπεσαν στους δρόμους, το επιβλητικό ΠΑΛΑΙ έχασε κομμάτι της στέγης του. Όπως αναφέρει το e – galatsi.gr, οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές τόσο στα ίδια τα κτίρια όσο και στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο.

Ο δυνατός αέρας σάρωσε το παιδότοπο(λούνα παρκ) που λειτουργεί στον εξωτερικό χώρο, γκρέμισε μάντρες -τοίχους, μετακίνησε κάδους σκουπιδιών,ενώ “σήκωσε” κυριολεκτικά μέρος της σκεπής. Φανταστείτε .πόση μεγάλη ένταση είχαν οι άνεμοι ,ώστε να μετακινήσουν ένα κιόσκι σε απόσταση 500μ.

Από πολύ πρωί βρέθηκε στον χώρο ο Δήμαρχος Γαλατσίου,ενώ αργότερα προσήλθαν ο Πρόεδρος και κάποια ακόμα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ ,για να δουν τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Ποιος θα πληρώσει της ζημιά

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει αποφασίσει να αναλάβει το ΠΑΛΑΙ για μια δεκαετία, και αναμένεται η σύμβαση μεταξύ του και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ωστόσο ανακύπτει το ζήτημα ποιος θα αναλάβει το κόστος των εργασιών για την αποκατάσταση του χώρου που ούτως ή άλλως και πριν από τις ζημιές χρειαζόταν έργα συντήρησης.

Δείτε φωτογραφίες

Οι καταστροφές στο Ηράκλειο

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «εξπρές» στο Νέο Ηράκλειο στην Αττική. Η κακοκαιρία με την έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε πριν από τις 6 το πρωί, κράτησε για περίπου μία ώρα, ενώ στην περιοχή δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», επισήμανε.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments