Ελλάδα

Oruc Reis: Έκλεισε το σύστημα εντοπισμού του – Που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα του

Oruc Reis: Παιχνίδια της Άγκυρας με το σεισμογραφικό σκάφος, το οποίο έκλεισε ξανά το σύστημα εντοπισμό του ενώ βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Με κλειστό το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού πλέει το Oruc Reis. Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος φαίνεται πως έκλεισε το σύστημά του λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου. Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελόριζου. Σημειώνεται πως αυτή είναι μια τακτική που συνηθίζει η γειτονική χώρα αφού και τις προηγούμενες φορές που το Oruc Reis είχε βρεθεί στην περιοχή έκλεινε τον πομπό του.

Που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα του:

Στέλιος Πέτσας: “Δεν πάμε σε διερευνητικές επαφές όσο υπάρχει το σκάφος στην περιοχή»

Νωρίτερα σήμερα σχολιάζοντας τις κινήσεις αυτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως η χώρα μας θα ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου. Κάτι που τόνισε και χθες και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, Σαρλ Μισέλ.

«Θα ζητήσουμε να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή το ζήτημα της Τουρκίας, καθώς δεν αποδεικνύει συνέπεια και συνεχεία στις πράξεις της» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα «όσο υπάρχει το Oruc Reis στην περιοχή δεν πρόκειται να πάει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, τόνισε ότι θα τα αναπτύξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας σήμερα το απόγευμα. Επίσης εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα υπαναχωρήσει από αυτό που καλλιέργησε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς η πολιτική του κατευνασμού δε θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, αλλά στα αντίθετα Επανέλαβε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι ξεκάθαρο και άφορα μόνο τις θαλάσσιες ζώνες. «Θέλουμε να διευθετηθούν οι διαφορές μας και το αποδείξαμε με τις συμφωνίες που προχωρήσαμε με την Αίγυπτο και την Ιταλία. Αν δεν τα βρούμε υπάρχει και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο