Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Κρούσματα στο Θεαγένειο νοσοκομείο – Έκλεισε η Θωρακοχειρουργική κλινική

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Κρούσματα στο Θεαγένειο νοσοκομείο – Έκλεισε η Θωρακοχειρουργική κλινική
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα με τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας όπου έχουν εντοπισθεί θετικά κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Aκόμη ένα νοσοκομείο προστέθηκε στον κατάλογο με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου έχουν επιβεβαιωθεί μολύνσεις σε υγειονομικούς. Πρόκειται για το Θεαγένειο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr τέσσερις εργαζόμενοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας, στον 3ο όροφο της Θωρακοχειρουργικής κλινικής νοσούν.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κλινική έκλεισε, όπως άλλωστε επιβάλει το πρωτόκολλο. «Πολύ σωστά έκλεισε η θωρακοχειρουργική κλινική  αλλά δυστυχώς τα χειρουργεία πάνε πίσω. Το νοσοκομείο έκανε ότι επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι ασθενείς είναι καλά», σημειώνει o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ο συνοδός μπορεί να μεταφέρει τον ιό στον ασθενή που νοσηλεύεται και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί»

Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Το  υγειονομικό πρωτόκολλο  για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία είναι διάτρητο. Κάθε ασθενής που νοσηλεύεται και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, δικαιούται έναν συνοδό, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και μπορεί να μεταφέρει τον ιό. Οι νοσηλείες των ασθενών με καρκίνο είναι σε πολλές περιπτώσεις μακροχρόνιες και θα πρέπει οι ασθενείς να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ και όχι μόνο κατά την εισαγωγή τους όπως γίνεται τώρα».

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννάκος τονίζει την ανάγκη να γίνονται τεστ κορωνοϊού σε όλο το προσωπικό, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η νόσος μπορεί να διασπαρεί και από τους ασυμπτωματικούς. «Το προσωπικό όπως και σε όλα τα νοσοκομεία, θα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικά τεστ καθότι  οι ασυμπτωματικοί μπορεί άθελά τους να μεταφέρουν τον ιό. Μέχρι τώρα κάνουν τεστ όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν από άδειες. Οι ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, δεν υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού, όπως και στην ημερήσια νοσηλεία».

Αυτό ξεκαθαρίζει για να καταλήξει στο εξής: «Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα σε συναδέλφους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι θετικό ότι ξεκίνησαν να γίνονται τεστ στο προσωπικό. Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για τους συναδέλφους που νοσούν και όχι απόκρυψη των κρουσμάτων».

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε την προ μερικών ημερών καταγγελία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς για «προχειρότητα» εν μέσω της επιδημίας, «που μπορεί να στοίχιζε ζωές» όπως μετέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σε σχετική δήλωσή του, σε χειρουργικό τμήμα του παραπάνω νοσοκομείου «εργαζόμενος διαγνώστηκε θετικός στον ιό», την Πέμπτη (8 Οκτωβρίου).

Ακολούθως, «τέθηκαν σε 7ημερη καραντίνα 17 εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα που ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφο», μα «τη Δευτέρα έγιναν τεστ και βρέθηκε ένας ακόμη εργαζόμενος θετικός». Παρόλα αυτά, η κλινική «συνέχισε την λειτουργία της κανονικά», ενώ την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκαν «και τα χειρουργεία της χωρίς να γίνει απολύμανση από ιδιωτικό συνεργείο με το οποίο έχει σύμβαση το Νοσοκομείο». Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος είχε εκφράσει πως οι υγειονομικοί που νόσησαν από κορωνοϊό στην Κοζάνη, αυξήθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments