Πώς να βγάλω την υγρασία από την ντουλάπα
Η αλήθεια είναι ότι για να αντιμετωπίσει κανείς τη μούχλα στη ντουλάπα θα ταλαιπωρηθεί ελαφρώς αν και η πρόληψη και ο συχνός καθαρισμός της είναι πολύ βοηθητικά καθώς αποτελούν εγγύηση ότι η μούχλα θα μείνει μακριά.
Γιατί η ντουλάπα σου είναι εύκολος «στόχος» για την υγρασία;
Αρχικά πρέπει να την αναγνωρίσεις, έπειτα να συνειδητοποιήσεις την πηγή του προβλήματος και στο τέλος να την αντιμετωπίσεις ώστε να αποτελέσει πια παρελθόν. Πάντως, πρόκειται για κάτι πολύ συχνό αν και πιο πολύ ακούς για την ύπαρξη μούχλας στο ταβάνι, στο μπάνιο και στους σωλήνες με τις αιτίας να είναι διάφορες και να έχουν να κάνουν κυρίως λόγω της κακής μόνωσης ή κατασκευής και τοποθέτησης της ντουλάπας.
Βγάλε έξω τα ρούχα σου
Δεν μπορείς να καθαρίσεις την ντουλάπα σου αν όλα σου τα ρούχα βρίσκονται στο εσωτερικό της. Εκτός από το ότι μπορεί να τα λερώσεις με τα καθαριστικά σου, θα σε εμποδίζουν στη διαδικασία καθαρισμού. Για αυτό βγάλε τα και βάλε στο πλυντήριο όσα έχουν τραβήξει τη μυρωδιά από την μούχλα.
Αέρισε τον χώρο
Όσο προχωράς στη διαδικασία για να απομακρύνεις την μούχλα στην ντουλάπα σου, άσε το παράθυρο ανοιχτό. Κατά τη διάρκεια αυτή, ο χώρος πρέπει να αερίζεται και η ατμόσφαιρα να ανανεώνεται. Η υγρασία απεχθάνεται τον καθαρό αέρα και το φως. Δεν αρκεί μόνο να αερίζεις το κρεβάτι, το στρώμα σου και το δωμάτιό σου. Είναι σημαντικό να αφήνεις ανοιχτά τα παράθυρα της ντουλάπας και να ανοίγεις που και που τα συρτάρια για να «αναπνέουν» τα ρούχα σου.
Φόρεσε μάσκα και γάντια, πάρε το καθαριστικό σου και ξεκίνα
Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει διάφορα θέματα υγείας όπως αλλεργίες, συνάχι, βήχα καθώς και να επιδεινώσει την κατάσταση σε άτομα που υποφέρουν από άσθμα. Για αυτό προστατεύσου, μην την αγγίξεις και μην την εισπνεύσεις. Φόρεσε γάντια πλαστικά ή μιας χρήσεως και μάσκα για να καλύψεις το πρόσωπό σου και πάρε το καθαριστικό σου για να τρίψεις τη μούχλα και να την απομακρύνεις. Ασχολήσου με τα σημεία όπου υπάρχουν μαύρες κηλίδες και οι προσεκτικές κινήσεις θα σε κάνουν να μην καταστρέψεις το ξύλινο έπιπλο. Να σημειωθεί πως αντί για χλωρίνη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λευκό ξύδι καθώς η δράση του είναι εξίσου αποτελεσματική.
Στέγνωσε τελείως την επιφάνεια
Τέλος, μπορείς να αφήσεις το μείγμα από το καθαριστικό σου να δράσει για περίπου δεκαπέντε λεπτά και όχι παραπάνω για να μην ποτίσει το ξύλο. Με ένα στεγνό πανάκι έπειτα, σκούπισε τα νωπά σημεία καλά, ώστε να απομακρύνεις όλα τα περισσεύματα νερού που προκαλούν υγρασία. Χρησιμοποίησε το πιστολάκι μαλλιών για να δημιουργήσεις θερμότητα και να στεγνώσεις ολοκληρωτικά την επιφάνεια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας