Ελλάδα

Μόνο τότε δεν πρέπει να φοράμε τη μάσκα στο αυτοκίνητο

Μόνο τότε δεν πρέπει να φοράμε τη μάσκα στο αυτοκίνητο
Μάσκα αυτοκίνητο: Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται ενάντια στον κορωνοϊό περιλαμβάνουν και ρυθμίσεις για την «συμπεριφορά» μας στο αυτοκίνητο.

Το γεγονός ότι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι διαφορετικά σε κάθε περιοχή, αναλόγως με το επίπεδο επικινδυνότητας, προκαλεί πολλές φορές σύγχυση για το τι ακριβώς ισχύει. Το σίγουρο είναι ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα κινδύνου 3 και 4. Τί ισχύει όμως με τους κανόνες εντός του αυτοκινήτου;

Αρκετοί πολίτες δεν γνωρίζουν ακόμα αν και πότε η μάσκα είναι υποχρεωτική στο αυτοκίνητο, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση, αλλά και επιβολή προστίμων. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε τις πρώτες καμπάνες σε οδηγούς και συνεπιβάτες μετά από ελέγχο της αστυνομίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει δώσει μία σημαντική διευκρίνιση: Από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού και κανείς άλλος.

Τι ισχύει τελικά;

  • Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
  • Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Τα πρόστιμα του Σαββατοκύριακου για μη εφαρμογή των μέτρων

Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο το πρωί και προκειμένου να δοθεί το μήνυμα για την εφαρμογή τους ξεκίνησαν αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι. Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊο, με την αστυνομία να πραγματοποιεί περίπου 50.000 ελέγχους εκ των οποίων 26.000 στην Αττική. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κέντρα διασκέδασης και έκλεισαν καταστήματα σε Πειραιά, Περιστέρι, Νέο Ψυχικό αλλά και στο κέντρο της Αθήνας ενώ συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό το πραγματοποιήθηκαν 26.521 έλεγχοι στην Αττική και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • 543 για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και για περιορισμό κίνησης
  • 3 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων (μπαρ), πέραν της 24.00 ώρας, στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι και στο Νέο Ψυχικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments