Ο Αρκάς απάντησε για τις συνωμοσίες για τον κορωνοϊό – Επικό σκίτσο
Ζούμε σε μια εποχή που τα Fake news δίνουν και παίρνουν. Ακόμα και πράγματα που θα έπρεπε να προκαλούν ευαισθησίες για όλο τον κόσμο τίθενται υπό αμφισβήτηση από κάποιους. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι συνωμοσιολόγοι οι οποίοι ανθίζουν κυρίως στα Social Media. Πως δρουν οι συγκεκριμένοι ; Βλέπουν ένα υποχθόνιο πλάνο πίσω από όλα. Για παράδειγμα υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι το 5G θα φέρει τον…αντίχριστο.
Στις μέρες μας αυτοί που όλο και πληθήνουν είναι οι αρνητές του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα σχέδιο του Bill Gates για να μας βάλει το “τσιπάκι”. Αυτοί έχουν αναπτυχθεί λόγω της επικαιρότητας παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία της γραφικότητας από αυτούς που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Όλους αυτούς έβαλε στο “στόχαστρο” του ο Αρκάς με το νέο του σκίτσο.
Στο σκίτσο του γνωστού καλλιτέχνη υπάρχει ένα σχέδιο της γης που φαίνεται επίπεδη. Ο Αρκάς έχει επιλέξει να συνοδέψει αυτή την εικόνα με μια απλή λεζάντα που λέει “Καλημέρα, μην πιστεύεται την προπαγάνδα για τον κορωνοϊό“. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει ότι το να μην πιστεύεις στην ύπαρξη του κορωνοϊού έχει την ίδια βάση με την κουβέντα για το αν η γη είναι επίπεδη.
Δείτε το σκίτσο
Λίγα λόγια για τον Αρκά
Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.
Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας