Πως Να

Πώς να κάνω το κέικ ζουμερό

Ζουμερό κέικ: Κι όμως μπορείτε να έχετε το πιο πεντανόστιμο σνακ στο πιάτο σας, ακόμα και αν δεν είστε σεφ.

Το κέικ είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές που λατρεύουν τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί ενώ βγαίνουν και πολλές συνταγές, φτάνει να έχει ο σεφ… ιδέες και όρεξη να δημιουργήσει. Πώς όμως, μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο κέικ με το αποτέλεσμα να θυμίζει τις εικόνες που βλέπετε σε περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές;

Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Αρχικά, καλό είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο κέικ, καθώς θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμα και υλικά ψυγείου όπως αυγά, γαλακτοκομικά και βούτυρο. Αυτό το βήμα καλό είναι να μην παραληφθεί γιατί παγωμένα λιπαρά, μπορούν να κάνουν το μείγμα να σβολιάσει και αν θέλετε να κάνετε γρήγορα τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου, βυθίστε τα σε ζεστό (όχι βραστό) νερό για ένα τέταρτο. Όσο για το βούτυρο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε για δέκα λεπτά κοντά σε ζεστό σημείο.

Χρησιμοποιήστε κόσκινο

Το αλεύρι και τα προϊόντα που είναι σε σκόνη, όπως μπέικιν πάουντερ και σόδα, πρέπει να είναι κοσκινισμένα, αν γίνεται και δύο φορές, για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα. Συνήθως, χρησιμοποιούμε αλεύρι, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που φουσκώνει μόνο του, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι μαλακό. Το τελευταίο μάλιστα ίσως είναι και το καλύτερο, γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης και για αυτό τα παρασκευάσματα που φτιάχνουμε είναι πιο αφράτα και αέρινα.

Να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του υλικού και του σκεύους

Φροντίζουμε να διαθέτουμε πάντα τα κατάλληλα σκεύη προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άρτιο ή έστω όσο το δυνατόν γίνεται, όσο πιο κοντά στο επιθυμητό γίνεται. Και αν δεν έχουμε πολλά μεγέθη φόρμας, η ζύμη του κέικ να καλύπτει τα τρία τέταρτα του σκεύους.  Μπορούμε, αν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε και ταψάκια ενώ σε περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε μικρά κέικ, χρησιμοποιούμε μεταλλικές φόρμες για μάφιν ή σιλικόνης.

Τα κέικ δεν θέλουν πολύ χτύπημα

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη τουλάχιστον για πέντε λεπτά μέχρι να κρεμώσουν. Έτσι το κέικ σας θα γίνει πιο αέρινο και αφράτο, μιας και με το χτύπημα λιώνει η ζάχαρη αφενός και αφετέρου εγκλωβίζονται φυσαλίδες αέρα στο βούτυρο. Από την ώρα που βάζουμε τα στερεά υλικά, φροντίζετε να ανακατέψετε ίσα που να ενωθούν.  Όσο πιο πολύ χτυπάτε και παιδεύετε το μείγμα του κέικ, τόσο πιο λαστιχωτό, πιο συμπαγές, σφιχτό και με λιγότερο όγκο θα βγει μετά το ψήσιμο το κέικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο