Αθλητισμός

Μαρτίνς Ολυμπιακός: Το ξέσπασμα του Πορτογάλου στο «Έτιχαντ»

Μαρτίνς Ολυμπιακός: Το ξέσπασμα του Πορτογάλου στο «Έτιχαντ»
Μαρτίνς Ολυμπιακός: Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν εξοργισμένος στο ημίχρονο του αγώνα με τη Σίτι στο «Έτιχαντ».

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά στον πάγκο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και έτσι η ομάδα του παρουσιάζεται πάντα μαχητική και ανταγωνιστική απέναντι και σε μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είδε αυτά τα δύο στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο του ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στα αποδυτήρια.

Άλλωστε, ο Πορτογάλος προπονητής το είπε και στη συνέντευξη Τύπου, ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είχε σχέση με την ομάδα που θέλει ο ίδιος να βλέπει. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν φοβισμένοι και χωρίς διάθεση να προβληματίσουν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ήταν ίσως το χειρότερο ημίχρονο που έχει κάνει η ομάδα του Πειραιά από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πορτογάλος τεχνικός. Ένας Ολυμπιακός αγνώριστος και χωρίς ίχνος επιθετικότητας στο παιχνίδι του. Το είπε δημόσια ο Μαρτίνς ότι δεν του άρεσε αυτή η εικόνα, αλλά φρόντισε να το κάνει σαφές και στους ποδοσφαιριστές του στην ανάπαυλα. Ο 50χρονος στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια, ήταν έξαλλος. Με ομιλία του φρόντισε να «ξυπνήσει» τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου και αυτοί να παρουσιαστούν διαφορετικοί στην επανάληψη, όπως μεταφέρει το «Φως των Σπορ».

«Φοβάστε; Τι είναι αυτά που κάνετε; Είναι ποδόσφαιρο αυτό που παίζετε; Ξυπνήστε, έχουμε μπει λες και είμαστε κοιμισμένοι. Δεν μπαίνουμε στις φάσεις δυνατά, χάνουμε την μπάλα εύκολα. Τους κοιτάμε λες και τους φοβόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες του σε μία προσπάθεια να τους αφυπνίσει και εκείνοι να αλλάξουν την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος.

Παράλληλα, όμως, είχε και πολλά παράπονα από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε παρατηρήσεις και επί προσωπικού σε αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του. Αρκετούς από αυτούς που ήταν στην αρχική ενδεκάδα τους έπιασε στα αποδυτήρια και τους έβαλε… χέρι για την εικόνα που παρουσίαζαν στα πρώτα 45 λεπτά. Στη συνέχεια η εικόνα της ομάδας του Πειραιά άλλαξε με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι ικανοποιημένος απ’ όσα είδε στην επανάληψη.

Τι δήλωσε ο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι

«Στο πρώτο μέρος ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Για να είμαστε ειλικρινείς, ήμασταν πολύ φοβισμένοι. Σεβαστήκαμε περισσότερο τον αντίπαλο. Δεν κυνηγήσαμε τις μπαλιές στις ουδέτερες περιοχές. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε μόνο ένα φάουλ κι αυτό στο τελευταίο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν ο Ολυμπιακός που ήταν ο σκοπός μας να το δείξουμε και στο πρώτο μέρος. Βρήκαμε την ταυτότητά μας και νομίζω ότι είχαμε 2-3 ευκαιρίες να κάνουμε το 1-1. Αν είχαμε σκοράρει, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς ήμασταν πιο κοντά στο 1-1 παρά να πετύχει η Σίτι το 2-0. Ηρθε το δεύτερο γκολ και εκεί τελείωσε το ματς. Στο β’ ημίχρονο πιέσαμε τον αντίπαλο, τα ποσοστά κατοχής τα ισορροπήσαμε, αλλά δεχτήκαμε τα δύο γκολ στο τέλος».

Για το γεγονός ότι για ακόμη ένα ματς η ομάδα του «πέταξε» πάλι το πρώτο ημίχρονο: «Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του εξήγηση. Σήμερα είχαμε υπερβολικό σεβασμό στον αντίπαλο. Δεν παίξαμε όπως είμαστε συνήθως. Δεν ήμασταν ο εαυτός μας, περιμέναμε τον αντίπαλο και του δώσαμε πολλές ευκαιρίες κάτι που δεν το συνηθίζουμε. Στο β’ μέρος βρήκαμε τον εαυτό μας. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο ημίχρονα είχε να κάνει περισσότερο με το πνευματικό κομμάτι και όχι το σωματικό».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να τα καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη με Σίτι: «Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να δείξουμε το πρόσωπο του β’ μέρους. Είμαι στενοχωρημένος με το α’ μέρος. Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Αν μεταφέρουμε στο Καραϊσκάκη τη συμπεριφορά του β’ μέρους έχουμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε αποτέλεσμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments