Στήριξη αστέγων: Δράσεις για τους πιο ευάλωτους πολίτες από την Δόμνα Μιχαηλίδου
Δράσεις για τη στήριξη των αστέγων, αλλά και των πιο ευάλωτων πολιτών, προωθεί η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από λίγες ημέρες, συναντήθηκε με το διευθυντή σύνταξης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Χρήστο Αλεφάντη, για να συζητήσουν από κοινού δράσεις που θα βοηθήσουν τους άστεγους πολίτες.
Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες, που αναφέρθηκαν, είναι και η μηνιαία συνδρομή του περιοδικού από όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και αρκετούς φορείς του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο, 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και το Παπάφειο Ίδρυμα, γίνονται ετήσιοι συνδρομητές.
Παράλληλα, με δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μιχαηλίδου σημειώνει ότι, με την ψήφιση επικείμενου νομοσχεδίου, όλοι οι άστεγοι και οι κακοποιημένες γυναίκες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας θα λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: εάν κάποιος άστεγος κολλήσει κορωνοϊό, θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο για τον ίδιον παρά για τον γενικό πληθυσμό. Διότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο, εκτός του ότι στερούνται πρόσβασης σε αγαθά πρώτης ανάγκης, επιπλέον, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη υποκείμενα προβλήματα υγείας. Ο δρόμος δεν είναι χωρίς κόστος» είχε εξηγήσει με παλαιότερη δήλωση της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Νίκη Βουδούρη από τη ΜΚΟ Praksis.
Η ΜΚΟ Κλίμακα εκτιμά ότι στους δρόμους της Αθήνας ζουν περίπου 300 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο σε αυτούς να καταγράφονται οι «αόρατοι άστεγοι», δηλαδή εκείνοι που κρύβονται στα στέκια τους και σε «καβάτζες» που δύσκολα γίνονται αντιληπτές.
Το σχόλιο σας