Σχολεία τηλεκπαίδευση: Προβλήματα στη σύνδεση των μαθητών
Προβλήματα με το «καλημέρα» παρουσιάζονται στην τηλεκπαίδευση των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων. Μάταια προσπαθούν να κάνουν μάθημα, αφού είτε δεν είναι εφικτή η σύνδεση είτε συνδέονται, ξεκινά και η παράδοση και μετά το σύστημα τους πετά εκτός. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές έγινε μάθημα μόνο 2 ώρες και μετά το σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί και αναμένεται ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες γονιών για τις πρακτικές κατά μαθητών που δεν έχουν κάμερα. Όπως καταγγέλλουν υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που απαιτούν web κάμερες από τους μαθητές με την απειλή απουσίας.
Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα με το πρόβλημα της σύνδεσης:
Σημειώνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, μαθητές, καθηγητές και γονείς, καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα καθώς το νέο lockdown μεταφέρει τα μαθήματα στο διαδίκτυο αφού οι παραδώσεις θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση. Αντιθέτως ανοικτά παραμένουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.
«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι η τηλεκπαίδευση και για τα γυμνάσια και για τα λύκεια θα γίνεται τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, την ημερομηνία που λήγει δηλαδή η καραντίνα.
Έτσι θα λειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια:
Σε αντίθεση με το lockdown της άνοιξης, όπου η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις, αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Θα υπάρχει συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με το υπουργείο, τα δημόσια δίκτυα και οι πλατφόρμες του ΠΣΔ είναι αναβαθμισμένες.
Επίσης, θα είναι μηδενική η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet. Σημειώνεται ότι τα σχολεία έχουν ενισχυθεί με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές (53.000 από ΕΣΠΑ, πάνω από 10.000 από διαγωνισμούς ΠΕΠ και άνω των 20.000 από δωρεές). Σύμφωνα με το υπουργείο, τον Ιούλιο του 2019, ο αριθμός των φορητών συσκευών ανερχόταν στις περίπου 4.500.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας