Ελλάδα

Αμβρόσιος κορωνοϊός: Είναι θετικός στον κορωνοϊό – Έφυγε από το νοσοκομείο

Αμβρόσιος κορωνοϊός: Είναι θετικός στον κορωνοϊό – Έφυγε από το νοσοκομείο
Αμβρόσιος κορωνοϊός: Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων πάσχει από τον ιό αλλά αρνείται να νοσηλευτεί.

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος νοσεί από κορωνοϊό, αλλά αποφάσισε να μην παραμείνει στο νοσοκομείο παρά την αντίθετη γνώμη των θεράποντων ιατρών. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Ρίου ζήτησαν από τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία, καθώς και η ηλικία του είναι προχωρημένη και αντιμετωπίζει προβλήματα στην υγεία του. Ωστόσο ο Αμβρόσιος αρνήθηκε και αποχώρησε.

Υπέγραψε, μάλιστα, χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε από το νοσοκομείο. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Αμβρόσιος παραμένει σε καραντίνα σπίτι του, ενώ το τεστ το έκανε σε ιδιωτικό κέντρο.

Ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει θύελλα με τις τοποθετήσεις του και για τον κορoνοϊό. Υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απειλούσε με αφορισμό πέραν της υπουργού Νίκης Κεραμέως, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος παραμένει στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και αλβανικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από την επίσκεψη που δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας από την πρέσβειρα της γειτονικής χώρας στην Αθήνα.

Τον επισκέφθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, μεταφέροντας του τις ευχές του αλβανικού λαού για γρήγορη ανάρρωση. Η κάμερα κατέγραψε εικόνες από τον ηλικιωμένο Ποιμενάρχη, ο οποίος έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση, ευχαρίστησε την Πρέσβειρα της Αλβανίας και εξέφρασε την σιγουριά του ότι αυτή η δοκιμασία θα περάσει και η ανθρωπότητα σύντομα θα κινήσει την πανδημία. Ακόμη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους όσοι εξέφρασαν την αγάπη τους.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνθηκε στα Τίρανα, προκειμένου να τον μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός κ.Κυριακος Μητσοτακης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments