Διεθνή

Ιαπωνία κορωνοϊός: Ρεκόρ 493 κρουσμάτων στο Τόκιο – Νέα μέτρα λόγω του φονικού ιού

Ιαπωνία κορωνοϊός: Ρεκόρ 493 κρουσμάτων στο Τόκιο – Νέα μέτρα λόγω του φονικού ιού
Ιαπωνία κορωνοϊός: Oι αρμόδιες αρχές ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στο Τόκιο ανήλθαν σε 493, σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων από τον φονικό ιό στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μέσα σε μία ημέρα ήταν 472 και είχε καταγραφεί την 1η Αυγούστου.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Nikkei σε δημοσίευμά της, οι αρμόδιες αρχές της μητροπολιτικής περιοχής της ιαπωνικής πρωτεύουσας ετοιμάζονται να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στην κλίμακα 4, τη μέγιστη δηλαδή , ζητώντας από κάποιες επιχειρήσεις να μειώσουν το ωράριό τους. Κατά το ρεπορτάζ, θα γίνουν ανακοινώσεις την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε πως το Τόκιο είχε μειώσει το επίπεδο συναγερμού στο 2 τη 10η Σεπτεμβρίου, αφού οι μολύνσεις μειώθηκαν από τις 400 και πλέον που καταγράφονταν το καλοκαίρι. Όμως από τις αρχές του μήνα, η καμπύλη ανεβαίνει ξανά. Ως αυτό το στάδιο, η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.920 θανάτους εξαιτίας της νόσου COVID-19 επί συνόλου περίπου 121.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αριθμούς εντυπωσιακά χαμηλότερους από αυτούς που ανακοινώνουν πολλές δυτικές χώρες.

Από την άλλη, οι αρχές κάνουν πολύ λιγότερα τεστ από άλλες ανεπτυγμένες χώρες: Μόλις μερικές χιλιάδες την ημέρα στο Τόκιο, μια πόλη με 14 εκατομμύρια κατοίκους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δήμου, νοσηλεύονται επί του παρόντος 1.281 ασθενείς με κορωνοϊό επί συνολικής δυναμικότητας 2.640 κλινών, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα είναι ακόμα σε θέση να ανταποκριθεί.

Θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο;

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, συναντήθηκε με την κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, η οποία δήλωσε μετά τη συνάντηση πως οι Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού θα διεξαχθούν με επιτυχία, καθώς θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι φίλαθλοι να απολαύσουν με ασφάλεια τους μεγάλους αυτούς αγώνες.

«Οι αγώνες αυτοί θα είναι μια νίκη επί του φονικού ιού. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι αγώνες να διεξαχθύν με απόλυτη ασφάλεια, τόσο για τους αθλητές και τις διεθνείς αποστολές, όσο και για τους φιλάθλους», τόνισε σχετικά η Κόικε. Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ αφού πραγματoποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Χωριό των Αθλητών, δήλωσε βέβαιος ότι οι αθλητές θα αγαπήσουν το Τόκιο. «Θα λατρέψετε το Τόκιο 2020. Είναι πολύ συναισθηματικό», σχολίασε ο Μπαχ κάνοντας  περιοδεία στην πόλη με μια στάση επίσης στο Ολυμπιακό Μουσείο της Ιαπωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments