Κόσμος

Γερμανία: «Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίζουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής»

Γερμανία: «Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίζουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής»
Γερμανία: Μόνο όταν είναι βέβαιο ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει και τη μόλυνση μπορεί κάποιος να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις για τους κανόνες υγιεινής», είπε o καθηγητής στην ελβετική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων Watson.

O αρμόδιος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) και καθηγητής Επιδημιολογίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, προειδοποιεί να μη γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα πολύ γρήγορα μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

«Ακόμα και εμβολιασμένα άτομα μπορούν επίσης να μολύνουν τον εαυτό τους και τους άλλους, έστω και αν αρρωσταίνουν λιγότερο. Επομένως, προκειμένου να προστατεύσουν τους άλλους θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για τον κορωνοϊό. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Μόνο όταν είναι βέβαιο ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει και τη μόλυνση μπορεί κάποιος να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις για τους κανόνες υγιεινής», είπε στην ελβετική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων Watson.

O Λάουτερμπαχ θεωρεί ότι «τα εμβόλια των εταιρειών Biontech/Pfizer, Moderna και AstraZeneca είναι πολύ ελπιδοφόρα. Με βάση δε τα διαθέσιμα δεδομένα, αυτά τα εμβόλια πείθουν και τα τρία. Θα χρησιμοποιήσουμε πλήρως τις δόσεις και των τριών εμβολίων που μπορούν να παραχθούν. Οι ανάγκες είναι (όμως) πολύ μεγαλύτερες από την ποσότητα εμβολίων που μπορούμε να παράγουμε», επισήμανε.

Ο Γερμανός καθηγητής Επιδημιολογίας πιστεύει ότι «η εθνική στρατηγική εμβολιασμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν τα ιδιαιτέρως ευάλωτα άτομα, είναι σωστή. Για ηθικούς και ιατρικούς λόγους, είναι λογικό να εμβολιάζουμε πρώτα όσους συνδέονται με παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας. Δεν βλέπω καμία άλλη εναλλακτική λύση στο θέμα αυτό. Είναι πολύ σημαντική η προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού και των ιατρών εντατικής θεραπείας, καθώς και όλων εκείνων που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από υπάρχουσες ασθένειες, όπως είναι η στεφανιαία νόσος, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή ο διαβήτης», τόνισε στο ελβετικό portal.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments