Διεθνή

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία με κάνει υπερήφανο

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία με κάνει υπερήφανο
Άλμπερτ Μπουρλά: ύμφωνα με ό,τι σημείωσε, «εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά επαινεί με τα λόγια του την Ελλάδα ως προς τον τρόπο διαχείρισης του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «ο ιός είναι ο εχθρός».

«Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία και το γεγονός ότι πραγματικά ξεχωρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετωπισή της είναι κάτι που με κάνει εξαıρετικά υπερήφανο», εξέφρασε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Σύμφωνα με ό,τι σημείωσε, «εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα. Ιστορικά, η ανάπτυξη των εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης προκαλούμε τον εαυτό μας να προχωρήσουμε την έρευνά μας σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει το να σκεφτούμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε παράλληλα, χωρίς να παραλείψουμε βήματα, αλλά μελετώντας νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα και όχι διαδοχικά».

Επιπλέον, ο Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε το εξής: «Παρότι η Pfizer κινείται με εξαιρετική ταχύτητα, εν μέρει χάρη στην τεχνολογία mRNA, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη».

Τέλος, αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουρλά εξήγησε ότι «ο κόμβος μας σε αυτή την ελληνική πόλη θα αποτελέσει κοιτίδα για υψηλού επιπέδου τεχνικές και άκρως εξειδικευμένες ψηφιακές ικανότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι Advanced Analytics και Agile Software Development».

Τι είναι «ο παγκόσμιος χάρτης της δημόσιας υγείας»;

Μερικούς μήνες αφότου ανέλαβε επικεφαλής του γίγαντα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε πως θέλει «να σχεδιάσει τον παγκόσμιο χάρτη της δημόσιας υγείας». Έναν χρόνο αργότερα, το εργαστήριό του είναι το πρώτο που ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, δημιουργώντας μεγάλες ελπίδες σε όλον τον κόσμο.

«Η θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη διαχείριση μιας επιχείρησης, είναι να σχεδιάσεις τον παγκόσμιο χάρτη της δημόσιας υγείας, να πάρεις αποφάσεις που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν με σημαντικό τρόπο την ανθρώπινη ζωή», διακήρυσσε στα τέλη του 2019 στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του Θεσσαλονίκης, στην τελετή για την αναγόρευσή του σε επίτιμου διδάκτορα.

Εξέφρασε επίσης, την προσδοκία για «ένα μέλλον όπου η ασθένεια να μην νικά» σ’ αυτή την τελετή με την οποία τιμήθηκε η ασυνήθιστη διαδρομή του στους κόλπους της Pfizer, της εταιρείας στην οποία αυτός ο 59χρονος οικογενειάρχης ξεκίνησε ως ιατρικός επισκέπτης στην Ελλάδα, πριν μεταναστεύσει 25 χρόνια αργότερα για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του διεθνώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments