Ελλάδα

Αθηνά Λινού: Υπήρχε ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων – Τεστ γίνονταν μόνον σε όσους είχαν χρήματα

Αθηνά Λινού: Υπήρχε ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων – Τεστ γίνονταν μόνον σε όσους είχαν χρήματα
Αθηνά Λινού: Η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υποστήριξε ότι υπήρχε ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι τεστ κάνουν όσοι έχουν χρήματα.

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκύψει ένα ζήτημα για το κατά πόσο τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Όλα ξεκίνησαν από δυο δημοσιεύματα Κυριακάτικων εφημερίδων. Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα από την “Δημοκρατία” και “Το Βήμα” ανέφεραν ότι υπάρχει «παράλληλο» σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχει το Μαξίμου και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, αλλά και αυτά που τελικά ανακοινώνονται να έχουν κενά και να μην είναι τα ημερήσια πραγματικά.

Μάλιστα στα δημοσιεύματα έγινε αναφορά στους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά που φέρονται να εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για όλη αυτή την κατάσταση. Καταλαβαίνει κανείς ότι οι δυο τους μιλούσαν καθημερινά στους πολίτες στο πρώτο κύμα της πανδημίας και θα ήθελαν να λαμβάνουν τα σωστά νούμερα πριν μιλήσουν στον Ελληνικό ζητώντας του να δείξει την απαραίτητη πειθαρχεία στην εφαρμογή των μέτρων.

Επιβεβαιώνει η Λινού

Το πρόβλημα που υπάρχει επιβεβαίωσε ουσιαστικά και η Αθηνά Λινού σε συνέντευξη της το πρωί της Δευτέρας. Η διακεκριμένη επιστήμονας τόνισε ότι για πολλούς μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα -όπως είπε- να υπάρχουν ανακρίβειες στους αριθμούς των κρουσμάτων. Φυσικά αυτό γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με το πλάνο για την καταπολέμηση του ιού.

Η κα Λινού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στα τεστ κορωνοϊού προστέθηκε μία ανισότητα. Μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. Το ίδιο συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή. Επίσης, υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα. Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα.

Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Δεν με πείθει αν είχαν ή όχι προβλήματα στα ένα από τα δύο αρχεία. Σημασία έχει ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω. Δεν έχουμε δύο δείγματα την εβδομάδα για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments