Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός – Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης

Εμβόλιο κορωνοϊού: Έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός – Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης
Εμβόλιο κορωνοϊού: Σύμφωνα με την κυβέρνηση υπάρχουν τρεις δυνατότητες, ώστε η φυσική παρουσία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Στο σχέδιο που αναπτύσσει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού αναφέθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας πως στόχος είναι να γίνονται το μήνα στην Ελλάδα 2,107 εκατομμύρια εμβολιασμοί. “Mέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι, ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό” τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο ερώτημα πως η κυβέρνηση θα αποφύγει το συνωστισμό κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ο υφυπουργός εξήγησε πως θα υπάρχουν τρεις δυνατότητες, ώστε η φυσική παρουσία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

  • Θα υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο ώστε ο πολίτης που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες , με μια απλή κλήση να κλείνει το ραντεβού του.
  • Στην ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr θα μπορεί κάποιος αφού δηλώσει τα στοιχεία του, όπως για παράδειγμα την κατοικία του να λαμβάνει sms ή email με προτεινόμενες ημερομηνίες.
  • Επιλογή μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Εκεί χωρίς καν να υπάρχει αίτηση ο πολίτης θα λαμβάνει πάλι sms ή e mail με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Αναφορικά με το αν αυτός που εμβολιάζεται θα αποκτά ταυτόχρονα και ψηφιακή ταυτότητα που θα βεβαιώνει το εμβόλιο, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες πως θα υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης του εμβολιασμού. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον επόμενο μήνα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά της Covid-19.

Αυτό αποκάλυψε σχετικό δημοσίευμα των .

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Εμερ Κουκ, ο EMA θα μπορούσε να έχει διαμορφώσει επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19 τα οποία αιτούν έγκριση των ρυθμιστικών αρχών προς το τέλος του έτους σύμφωνα πάντα με το καλύτερο σενάριο. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε μέσα στην εβδομάδα στην εφημερίδα Irish Independent, ο Κουκ ανέφερε:«Αν υποθέσουμε ότι όλα είναι θετικά – και πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα για να είμαστε βέβαιοι – αλλά στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε επιστημονική άποψη προς το τέλος του έτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments