Διεθνή

Εμβόλιο Moderna: Αντισώματα μέχρι και 90 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση

Εμβόλιο Moderna: Αντισώματα μέχρι και 90 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση
Εμβόλιο Moderna: Καλά νέα έρχονται από το σκεύασμα της αμερικάνικης εταιρείας.

Το εμβόλιο της αμερικάνικης εταιρείας Moderna είναι ένα από αυτά που εξετάζουν μια σειρά χώρες και ενώσεις χωρών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, για το αν θα το εγκρίνουν. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στo ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία παρήγαγε αντισώματα που εξακολουθούσαν να υπάρχουν για 90 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει αναμφίβολα αποτελεί μια θετική εξέλιξη στη μάχη με τον κορωνοϊό που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη. Η διάρκεια της προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη, όμως αυτά είναι τα πρώτα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε μια περίοδο πολλών μηνών και επιβεβαιώθηκαν ανεξάρτητα από μια επιστημονική επιθεώρηση.

Τα συμπεράσματα της μελέτης βγήκαν μετά τις δοκιμές σε 34 ανθρώπους που συμμετείχαν στην αρχή των κλινικών τεστ.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας εξέτασαν το επίπεδο δύο τύπων αντισωμάτων, 90 ημέρες αφότου οι εθελοντές έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η πρώτη δόση τους είχε χορηγηθεί 28 ημέρες νωρίτερα. Παρατήρησαν μια «ελαφρά» και αναμενόμενη πτώση των αντισωμάτων στους εμβολιασμένους συμμετέχοντες, αλλά σε επίπεδο που παρέμενε υψηλό και μεγαλύτερο από τη φυσική ανοσία που παρατηρήθηκε σε ασθενείς οι οποίοι ανέρρωσαν από την Covid-19.

Δεν παρατηρήθηκε καμία σοβαρή παρενέργεια στην πρώτη φάση των δοκιμών

Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε καμία σοβαρή παρενέργεια σε αυτήν την πρώτη φάση των δοκιμών, που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Η σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Moderna προβλέπει την αρχική αγορά 80 εκατομμυρίων δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα να ζητηθούν έως και 80 εκατομμύρια δόσεις ακόμα. H η προμήθεια των δόσεων αυτών θα γίνει όταν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της νόσου Covid-19.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έχει καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Aρχές σήμερα με βάση τα συνολικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που δείχνουν ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,1% και δεν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά του.

Δείτε ρεπορτάζ από το MEGA για την κούρσα των εμβολίων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments