Πολιτική

Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: Το ερώτημα είναι αν θα πληρώσει για την ανεύθυνη συμπεριφορά του

Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: Το ερώτημα είναι αν θα πληρώσει για την ανεύθυνη συμπεριφορά του
Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: Το σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αφορά στην καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σχολίασε σε ανακοίνωσή του το εξής: «Χθες τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη. Ο λογαριασμός; 312.500 ευρώ. Θα τον πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου City Plaza είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης» υπογραμμίζοντας ότι η κατάληψη έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, «μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι αλληλέγγυοι καταληψίες γνώριζαν ότι η νέα κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε», όπως χαρακτηριστικά προέταξε.

Η Ελλάδα θα πληρώσει αποζημίωση στην ιδιοκτήτρια

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε τη χώρα μας να πληρώσει 312.500 ευρώ στην Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για τρία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου ξεκίνησε στις 22 Απριλίου του 2016. Επί τρία χρόνια, η κατάληψη του City Plaza προσέφερε μια στέγη σε ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα με τη βοήθεια των αλληλέγγυων.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Αλίκη Παπαχελά, με συνεχείς παρεμβάσεις της στα τηλεοπτικά δίκτυα διεκδικούσε την εκκένωση της κατάληψης, καθώς υποστήριζε ότι της είχε προκαλέσει οικονομικά προβλήματα. Και μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, στις 10 Ιουλίου 2019, αλληλέγγυοι και φιλοξενούμενοι έληξαν την κατάληψη με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας ενώ ακολούθησαν δεκάδες επιχειρήσεις εκκένωσης σε άλλες καταλήψεις του κέντρου της Αθήνας.

Έτσι, η ιδιοκτήτρια του City Plaza είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ για την υπόθεση της κατάληψης, με την απόφαση να δικαιώνει την κ. Παπαχελά, καθώς ούτως ή άλλως η προσφυγή αφορούσε στο δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Παπαχελά και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments