Ελλάδα

Αστυνομία σεξουαλική παρενόχληση: Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνά καταγγελία γυναίκας

Αστυνομία σεξουαλική παρενόχληση: Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνά καταγγελία γυναίκας
Αστυνομία σεξουαλική παρενόχληση: Την καταγγελία γυναίκας ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικούς έξω από το μετρό Αμπελοκήπων, διερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως γυναίκα δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς στο μετρό Αμπελοκήπων. Όπως έγινε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η καταγγελία είναι αληθής, και να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση :

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες, με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στους Αμπελόκηπους Αθήνας, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ανατέθηκε η διερεύνηση του περιστατικού στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.»

Η νεαρή εργαζόμενη, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, χθες το βράδυ και ενώ επέστρεφε από την εργασία της και περπατούσε έξω από το Μετρό Αμπελοκήπων, την σταμάτησαν αστυνομικοί – υπήρχε μια κλούβα των Ματ και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- προκειμένου να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο covid.

Όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την καταγγελία, θέλησαν να υποβάλουν την κοπέλα σε σωματικό έλεγχο κάτι που βέβαια αρνήθηκε, καθώς ο κανονισμός επιβάλει την έρευνα να κάνει γυναίκα αστυνομικό στην προκειμένη περίπτωση.

Το ίδιο ζήτησε και η καταγγέλλουσα, πλην όμως οι αστυνομικοί φέρεται να της απάντησαν πως δεν υπήρχε γυναίκα αστυνομικός εκείνη την στιγμή και πρέπει να γίνει ο έλεγχος.

Σύμφωνα με την καταγγελία ακολούθησαν σεξιστικά σχόλια για την σωματοδομή της κοπέλας. Από εκεί και έπειτα η άρνηση της ήταν σθεναρή στο να της γίνει σωματικός έλεγχος, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να την αφήσουν να φύγει. Αυτές λοιπόν οι καταγγελίες προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αρχηγού τις ΕΛ.ΑΣ, οποίος ζήτησε να διερευνηθεί ενδελεχώς η καταγγελία, για την σεξιστική συμπεριφορά των Αστυνομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments