Ελλάδα

Lockdown Ελλάδα: Μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Lockdown Ελλάδα: Μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Lockdown Ελλάδα: Ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση άφησε ένα «παραθυράκι» για χαλάρωση των μέτρων παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει εδώ και μέρες ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά κι ότι θα τα περάσουμε το πολύ με άλλη μια οικογένεια μαζί. Σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε άφησε ένα παράθυρο να χαλαρώσουν τα μέτρα την παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά όλοι στην ελληνική κοινωνία αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Να περάσουμε τις γιορτές μαζί με τις οικογένειές μας ή άλλη μία οικογένεια ή μέχρι 9 άτομα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή διαδικτυακή ενημέρωση.

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες για το τι ακριβώς θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση είναι τι θα γίνει μετά τις 9 το βράδυ εκείνων των ημερών, καθώς αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία παρά μόνο για λόγους εργασίας, έκτακτου προβλήματος υγείας και για μικρή βόλτα με το κατοικίδιο μας γύρω από το σπίτι μας.

Θεωρείται σίγουρο ότι αν επιτραπεί να γίνουν μετακινήσεις σε άλλο σπίτι, τότε με κάποιον τρόπο θα δοθεί άδεια για να επιστρέψουν οι επισκέπτες στα σπίτια τους, για παράδειγμα μετά τα μεσάνυχτα όπως συνηθίζεται την Πρωτοχρονιά.

Συνεχίζονται τα μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

«Κλειστά έως τις 7 ιανουαρίου 2021 στις 6:00 το πρωί θα είναι: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή), χιονοδρομικά κέντρα. Θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό» τόνισε στην ενημέρωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα διευκρίνισε πως τα μέτρα για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα επανεξεταστούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα γίνει συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο», σημείωσε και υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που θα επιτραπεί η λειτουργία τομέων του λιανεμπορίου τα μηνύματα στο 13033 θα συνεχίσουν να ισχύουν.

«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι ένα ακόμα στοίχημα. Για τις γιορτές των Χριστουγέννων τίθεται όριο μέχρι 9 άτομα» είπε. Σε σχέση με τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα μουσεία πληροφόρησε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν αφήνοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και κάποιων άλλων τομέων του πολιτισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments