Πολιτική

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόκειται να ανακοινώσει τα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η παράταση του Lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν αποφάσεις για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Φυσικά αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είναι το πότε θα ανοίξει το λιανικό εμπόριο. Θυμίζουμε ότι σήμερα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κάποια εποχικά καταστήματα, ενώ ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με πρόσφατες δηλώσεις του ότι η τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα δεν θα ανοίξουν πριν την έλευση του εμβολίου.

Σήμερα και μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις. Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:00 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για το άνοιγμα της αγοράς. Θυμίζουμε ότι μετά από καιρό τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή ήταν σε τριψήφιο νούμερο. Μπορεί οι ειδικοί να περίμεναν την μείωση των κρουσμάτων νωρίτερα, αλλά το θετικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή ήρθε έστω και με καθυστέρηση. Βέβαια την ίδια ώρα ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Το δεύτερο θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση και τους ειδικούς είναι η λειτουργία από σήμερα των εποχικών καταστημάτων και η συμπεριφορά του κόσμου, καθώς αφενός τυπικά βρισκόμαστε έως την επόμενη Δευτέρα (14/12) σε καθεστώς lockdown. Αφετέρου η τήρηση των μέτρων και η αποφυγή του συνωστισμού και της αυξημένης κινητικότητας γενικότερα θ’ αποτελέσουν οδηγό για τις αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι οι επόμενες επιχειρήσεις που περιμένουν να μάθουν πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι είναι τα κομμωτήρια, αλλά και κέντρα αισθητικής. Θυμίζουμε ότι τα κομμωτήρια ήταν και τα τελευταία που έκλεισαν με το δεύτερο lockdown.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments