Ελλάδα

Κορωνοϊός υγειονομικοί: Στους 10 οι νεκροί από τους εργαζόμενους στην υγεία

Κορωνοϊός υγειονομικοί: Στους 10 οι νεκροί από τους εργαζόμενους στην υγεία
Κορωνοϊός υγειονομικοί: Ακόμα ένας θάνατος εργαζομένου στο ΕΣΥ από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για γιατρό, 55 ετών, που υπηρετούσε στον νοσοκομείο των Γιαννιτσών, και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Αυξάνονται τα θύματα το κορωνοϊού στους εργαζόμενους στην υγεία που δίνουν καθημερινά την μάχη με την πανδημία. Ο θάνατος του 55χρονου γυναικολόγου από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι ο 10ος ανάμεσα στους υγειονομικούς. Ο γιατρός κατέληξε σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Η διασπορά στους υγειονομικούς φτάνει τους 2000 εργαζόμενους σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορά την βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε σχετικά με τη νέα απώλεια:

Την Παρασκευή (04.12.2020) το απόγευμα πέθανε ακόμη ένας συνάδελφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Γυναικολόγος του νοσοκομείου που η κλινική του είχε μεγάλη διασπορά του ιού. 55 ετών πατέρας ενός παιδιού χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορεί να δικαιολογήσει απώλειες ανθρώπων που ζούσαν μια φυσιολογική ζωή. Διέμεινε στη Θεσσαλονίκη, νόσησε και νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνθηκε η κατάσταση και νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου. Συλλυπητήρια σε οικείους και συναδέλφους

Στο Νοσοκομείο της ΕΔΕΣΣΑΣ πέθανε και ένας ιδιώτης παιδίατρος μαζί με τη σύζυγό του διασωληνωμένοι. Στο νοσοκομείο της Έδεσσας υπάρχει ΜΕΘ 3 κλινών γεμάτη και νοσηλεύονται και 5 διασωληνωμένοι σε θαλάμους αυτοσχέδιες ΜΕΘ”, καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (08.12.2020) έγινε γνωστό από τον Μιχάλη Γιαννάκο, πως τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε και ένας 60χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

«Σήμερα θρηνούμε τον ένατο συνάδελφο από κορωνοϊό. Ήταν νοσηλευτής 60 ετών, ένα χρόνο πριν τη σύνταξη, προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους. Έδινε πολλές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν. Νοσοκομείο που επέλεξε να εργασθεί αφού παραιτήθηκε από άλλο δημόσιο νοσοκομείο.

Κάθε ημέρα πια μετράμε συναδέλφους που χάνονται ή διασωληνώνονται. Ένας ακόμη συνάδελφος νοσηλευτής 48 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα του νοσοκομείου Τρικάλων νόσησε από κορωνοϊό διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργάζεται. Εννιά συνάδελφοι μας αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους διασωληνωμένοι στις εντατικές.

Προκαλεί όμως θλίψη που δεν έχουμε ακούσει ένα συλλυπητήριο μήνυμα από την πολιτεία για όλους αυτούς τους συναδέλφους που χάθηκαν. Ένα περαστικά για τους συναδέλφους που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και για όσους νοσηλεύονται στις κλινικές. Δεν είναι πάνω από όλα η πολιτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments