Video

Banksy: Πώς ένα σκίτσο του εκτόξευσε την αξία ενός σπιτιού από 300.000 στις 5 εκατομμύρια στερλίνες

Banksy: Πώς ένα σκίτσο του εκτόξευσε την αξία ενός σπιτιού από 300.000 στις 5 εκατομμύρια στερλίνες
Banksy: Σύμφωνα με το Zoopla, όπως σημειώνει το ITV, τα σπίτια στον συγκεκριμένο δρόμο κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 300.000 λίρες - αλλά η δουλειά του Banksy πωλείται για εκατομμύρια.

Μια ηλικιωμένη που φτερνίζεται, έργο του Banksy, σε σπίτι στο Τοντερντάουν κατάφερε να εκτοξεύσει την τιμή του.

Η οικογένεια, που της ανήκει το σπίτι, δήλωσε στο ITV News West Country ότι επρόκειτο να ανταλλάξει συμβόλαια την επόμενη εβδομάδα, αλλά αποχώρησαν από την πώληση αφού ο street artist Banksy επιβεβαίωσε ότι το έργο ήταν δικό του. Το έργο «Achoo» δημιουργήθηκε μέσα σε μια νύχτα στο σπίτι, στην Vale Street, τον πλέον απότομο δρόμο της Αγγλίας.

Το πρωί της Πέμπτης, το έργο ανακαλύφθηκε από την ιδιοκτήτρια Αϊλίν Μακίν και πολύ γρήγορα κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου που άρχισε να συγκεντρώνεται στο σημείο. Όταν ο διάσημος καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι επρόκειτο για έργο του έγινε χαμός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Σύμφωνα με το Zoopla, όπως σημειώνει το ITV, τα σπίτια στον συγκεκριμένο δρόμο κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 300.000 λίρες – αλλά η δουλειά του Banksy πωλείται για εκατομμύρια. Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας ειδικός εκτιμά ότι το έργο τέχνης θα μπορούσε να προσθέσει έως και 5 εκατομμύρια λίρες στην αξία του ακινήτου.

Πλέον η οικογένεια έβαλε στο σκίτσο πολυμεθακρυλικό μεθύλιο για να το προστατεύσει. Επίσης, σκοπεύουν να απευθυνθούν σε εταιρείες ασφαλείας για το πώς να το κρατήσουν ασφαλές και τι να κάνουν. Σύμφωνα με όσα είπε, η μητέρα του αγχώθηκε από την προσοχή και θα της πάρει χρόνο να αποφασίσει τι θα κάνει μετά.

Πριν από λίγο καιρό ο Banksy δημιούργησε και άλλη φωτογραφία για τον κορωνοϊό με το σήμα κατατεθέν του μια νοσηλεύτρια

Ο Banksy για άλλη μια φορά καταφέρνει να αποτυπώσει την πραγματικότητα που βιώνουμε με ένα υπέροχο έργο. Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο προσκήνιο τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα συστήματα υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε όλο τον πλανήτη.

Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μικρό αγόρι που επιλέγει μια νοσοκόμα ως τον σούπερ ήρωα με τον οποίο θέλει να παίξει, αντί του Μπάτμαν ή του Σπάιντερμαν που είναι πεταμένοι παράμερα. Στο νέο έργο του ο Banksy αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κατά τη διάρκεια της νέας υγειονομικής κρίσης. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, σήμερα Τετάρτη.

Δείτε το πανέμορφο έργο

Φωτογραφία του ιδιαίτερου δημιουργήματός του αναρτήθηκε, επίσης, στον λογαριασμό του διάσημου καλλιτέχνη στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που αλλάζει το παιχνίδι).

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε σε ανάρτησή της: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο #Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments