Πολιτική

Δένδιας Ανατολική Μεσόγειος: Με τη συμμετοχή του υπουργού το φόρουμ

Δένδιας Ανατολική Μεσόγειος: Με τη συμμετοχή του υπουργού το φόρουμ
Δένδιας Ανατολική Μεσόγειος: Στη διάσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η «2η Διάσκεψη για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου», όπου θα δώσουν το “παρών” διπλωμάτες και πολιτικοί από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το φόρουμ γίνεται στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον με στόχο την ανάδυση της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τις ΗΠΑ ξεχωρίζει η παρουσία του γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν από το Μέριλαντ και του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ενώ θα συμμετέχει και ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με την Ελληνίδα ομόλογό του, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ, η αντιμετώπιση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, η αεροπορική δύναμη ως κλειδί σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δεσμεύσεις των Αμερικανών για τα δυτικά Βαλκάνια, οι επιπτώσεις των Αμερικανικών εκλογών στην εξωτερική πολιτική, η ενίσχυση των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας σε επίπεδο άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας, εμπορίου και τουρισμού, και η κατανόηση της Τουρκικής στρατηγικής και τις εντάσεις που αυξάνονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο”

Θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια χώρα που μπορεί να δώσει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια. Μιλώντας στο 22ο Capital Link Invest in Greece Forum, ο κ. Πάιατ σημείωσε: “Για χρόνια, η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας χαίρει διακομματικής υποστήριξης και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί καθώς μεταβαίνουμε σε μια νέα διοίκηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα και κατανοούν τον κρίσιμο ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια. Ελλάδα και ΗΠΑ θα συνεχίζουν να χτίζουν στα πολύ γερά θεμέλια των τελευταίων ετών και θα αυξήσουν περαιτέρω την οικονομική τους σχέση το 2021”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments