Ελλάδα

Το φαρμακερό σκίτσο του Αρκά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Το φαρμακερό σκίτσο του Αρκά για το πετρέλαιο θέρμανσης
Σκίτσο Αρκά: Πρωταγωνιστής είναι ένας σκύλος ντυμένος σαν κρεμμύδι.

Ο Αρκάς λατρεύει να σχολιάζει με τον δικό του δηκτικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν τόσο σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό, με τον κορωνοϊό– όπως είναι αναμενόμενο- να εξελίσσεται σε ένα από τα βασικά θέματα τα οποία σχολιάζει.

Και ενώ όλες αυτές τις ημέρες είχε συνηθίσει τους ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκίτσα που αναφέρονται στις επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινότητά μας, ο Αρκάς, στο νέο του σκίτσο που δημοσίευσε στο Facebook, ασχολείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο, με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Στο σκίτσο πρωταγωνιστεί ένας σκύλος που είναι ντυμένος σαν «κρεμμύδι» έχοντας επιλέξει να φορέσει έναν σκούφο, μεγάλες κάλτσες και μια κουβέρτα σαν πανωφόρι, με το κατοικίδιο να αναρωτιέται απευθυνόμενο στον άνθρωπο με τον οποίο ζει μαζί: «Αφού δεν είχες λεφτά για πετρέλαιο, γιατί δεν έπαιρνες χάσκι;». Και η πρότασή για την εν λόγω ράτσα είναι χαρακτηριστική μιας και τα χάσκι αντέχουν στο κρύο.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αρκά στο Facebook:

Λίγα λόγια για τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Όσο για το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα, μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (από όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments