Πολιτική

Αυτοί είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο – Λίστα με ονόματα

Αυτοί είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο – Λίστα με ονόματα
Εμβολιασμοί Ελλάδα: Αυτοί είναι οι αξιωματούχοι που θα κάνουν το εμβόλιο, σύμφωνα με την «Επιχείρηση Ελευθερία».

Οι 45 πρώτοι αξιωματούχοι που θα εμβολιαστούν έγιναν γνωστοί σήμερα, μετά τη συγκεκριμενοποίηση του Σχεδίου «Ελευθερία». Πρώτοι θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στην πρώτη φάση των εμβολιασμών θα περιλαμβάνεται και προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης, οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Σχέδιο.

Όπως υπογραμμίζεται, βάσει του εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα.

Δείτε τη λίστα με τους 45 αξιωματούχους:

Όπως σημειώνεται στο Σχέδιο, στην πρώτη φάση που ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν:

  • Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
  • Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
  • Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
  • Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης

Από τον Ιανουάριο 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα .
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
  • Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου έχει προδιαγραφεί η ολοκληρωμένη διαδικασία Διαχείρισης Εμβολίων και Εμβολιασμού, ξεκινώντας από την παραλαβή των εμβολίων από τις Παραγωγούς Εταιρείες, την αποθήκευση των εμβολίων στα Κέντρα Αποθήκευσης, τη διανομή και αποθήκευση των εμβολίων στα Κέντρα Εμβολιασμού και τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Δείτε όλο το Σχέδιο «Ελευθερία» εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments