Διεθνή

British Airways: Πτήση τρόμου από Λονδίνο σε Αθήνα – Λιποθύμησε ο πιλότος

British Airways: Πτήση τρόμου από Λονδίνο σε Αθήνα – Λιποθύμησε ο πιλότος
British Airways: Αξέχαστη θα μείνει΄ στους επιβάτες η πτήση από Λονδίνο σε Αθήνα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στην Ζυρίχη.

Στην Ζυρίχη βρέθηκε τελικά το αεροπλάνο της British Airways αντί για τον αρχικό προορισμό του που ήταν η Αθήνα. Η πτήση Λονδίνο – Αθήνα της 26ης Δεκεμβρίου έφερε πανικό στους επιβάτες και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη. Ευτυχώς η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος.

Περίπου 3,5 ώρες μετά την έναρξη της πτήσης, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο βοηθός πιλότου αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αν και το αεροπλάνο απείχε μόλις μια ώρα από την Αθήνα, ο πιλότος αποφάσισε να γυρίσει το αεροπλάνο πίσω στο Χίθροου.

Προσγείωσε μόνος του το αεροπλάνο

Στην πορεία της επιστροφής, όμως, ο βοηθός πιλότου λιποθύμησε και έτσι ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη. Το αεροπλάνο παρέμεινε εκεί για πέντε ώρες, πριν η πτήση συνεχίσει για την Αθήνα. Ο άρρωστος πιλότος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά από ένα τσεκ απ.

Πηγή της British δήλωσε στην Daily Mail ότι ο πιλότος θεώρησε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Πάντως, δεν υπάρχει ζήτημα κοροναϊού ούτε ζήτημα τοξικών ουσιών στο πιλοτήριο, που θεωρείται σύνηθες για ξαφνική αδιαθεσία των πιλότων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της αδιαθεσίας του πιλότου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Ο πανικός σε πτήση της United Airlines

Λίγο καιρό πιο πριν, στις 21 Δεκεμβρίου, επιβάτες μίας άλλης πτήσης στην Αμερική αυτήν τη φορά έζησαν το απόλυτο θρίλερ στον αέρα, που δεν είχε αίσια κατάληξη. Σε πτήση της United Airlines επικράτησε πανικός, καθώς ασθενής κατέληξε στο αεροπλάνο. Ωστόσο το «θρίλερ» δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αργότερα έγινε γνωστό πως ίσως ο άτυχος άνδρας νοσούσε από κορωνοϊό. Η εταιρία προσπαθεί να εξακριβώσει τι ακριβώς έχει συμβεί και να ενημερώσει τους επιβάτες της ίδιας πτήσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα, ένας επιβάτης της πτήσης 591 από Ορλάντο για Λος Άντζελες, έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο, αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, αργότερα η σύζυγός του δήλωσε πως ο άντρας της είχε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κορονοϊού, χωρίς όμως ο ίδιος να τα αναφέρει στο σχετικό ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουν οι επιβάτες πριν από την πτήση τους.

Το περιστατικό και κυρίως όσα έγιναν μετέπειτα γνωστά για την κατάσταση της υγείας του επιβάτη προκάλεσαν ανησυχία στους υπόλοιπους επιβάτες και το προσωπικό που εργαζόταν στην εν λόγω πτήση, με τη United Airlines να συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης Νόσων ώστε να εντοπίσουν και να ενημερώσουν όσους πελάτες μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments