Πολιτική

Κικίλιας – Τσίπρας: Σήμερα ο εμβολιασμός τους

Κικίλιας – Τσίπρας: Σήμερα ο εμβολιασμός τους
Κικίλιας - Τσίπρας: Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εμβολιαστούν στον «Ευαγγελισμό».

Συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, οι εμβολιασμοί των πολιτικών προσώπων κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις 11:30, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 12:45. Η συνέχεια θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στις 4 Δεκεμβρίου με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των προσώπων που αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κατάλογος των προσώπων που θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει, επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστεύσης και Ασύλου. Έτσι, ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη που θα εμβολιαστούν βρίσκονται οι υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. Επιπλέον, το συντομότερο θα κάνουν το εμβόλιο οι γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας νομικών και κοινοβουλευτικών θεμάτων, Στέλιος Κουτνατζής.

Χθες έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Αθήνα.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ήταν η πρώτη πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε. Ακολούθησε, ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν τα εμβόλια και στην Θεσσαλονίκη, ενώ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Πρώτοι θα κάνουν το εμβόλιο οι υγειονομικοί και το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς. Τα εμβόλια θα φτάσουν στο ΑΧΕΠΑ συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πρώτα θα εμβολιαστούν 40 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά, θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε γηροκομεία, δομές χρόνιων παθήσεων, καθώς και στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα, ανά την επικράτεια. Θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 85 ετών. Η πλατφόρμα για ραντεβού, για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments