Θεμιστοκλέους: Διαθέτουμε 152.580 δόσεις εμβολίου
Η ενημέρωση πραγματοποιείται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.
Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο είναι το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 2020
Το εμβόλιο είναι το επιστημονικό επίτευγμα του 2020 και έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι λόγοι που οδήγησαν στην άμεση εξέλιξη του εμβολίου ήταν οι νέες τεχνικές της βιοτεχνολογίας, αλλά και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών.
Πάνω από 500.000 εθελοντές βοήθησαν στη δοκιμή του εμβολίου και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού για ενήλικες βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη παγκοσμίως έχουν δοθεί περίπου 12,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου, με μεγάλο τμήμα των εμβολιασμών να γίνεται σε ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία.
Ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα και φαίνεται πως η χώρα μας θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την απειλή του κορωνοϊού. Αναμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα τις εγκρίσεις των εμβολίων της Moderna και της AstraZeneca.
Θεμιστοκλέους: 5.665 εμβολιασμοί σήμερα – 9.528 στο σύνολο της χώρας από τις 27/12
Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 5.665 εμβολιασμοί, ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα οι εμβολιασμοί στο σύνολο της χώρας έχουν φτάσει τους 9.528.
Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα παρέλαβε τη Δευτέρα και άλλη ποσότητα 83.850 δόσεων των εμβολίων της Pfizer και πλέον το απόθεμα που έχουμε στις αποθήκες μας να είναι 152.580 δόσεις εμβολίων, ένω έχουμε ήδη διανείμει 24.870 δόσεις στα εμβολιαστικά κέντρα.
Αναφερόμενος στον ρυθμό εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχουν επιλέξει να προχωρήσουν σε σταδιακή ανάπτυξη της εμβολιαστικής κάλυψης.
Όπως είπε:
«Οι λόγοι είναι προφανείς:
1. Διαχειριζόμαστε ένα εμβόλιο που καμία χώρα, κανένα σύστημα εφοδιασμού δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.
2. Χρησιμοποιούμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όλη η διαδικασία είναι ψηφιακή, από την παραλαβή των εμβολίων μέχρι και τη διενέργεια των εμβολιασμών και αυτό απαιτεί και εκπαίδευση και σταδιακή ενσωμάτωση και χρήση τους, έτσι ώστε να ενταχθούν στην καθημερινότητα των εμβολιαστικών κέντρων».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας