Διεθνή

Jon Schaffer: Σάλος για τον κιθαρίστα των Iced Earth που μπούκαρε στο Καπιτώλιο

Jon Schaffer: Σάλος για τον κιθαρίστα των Iced Earth που μπούκαρε στο Καπιτώλιο
Jon Schaffer: Για τους γνωρίζοντες τον χώρο της metal μουσικής κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση αφού ο συγκεκριμένος είναι οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο χθες Τετάρτη ήταν και ο Jon Schaffer, ο κιθαρίστας και ιδρυτής του διάσημου συγκροτήματος Iced Earth.

Ο  συγκεκριμένος διακρίνεται σε φωτογραφία που τράβηξε ο Roberto Schmidt του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) μαζί με άλλους υποστηρικτές του Τραμπ, την ώρα που μπαίνουν στο Καπιτώλιο με τη βία.

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και το περιοδικό Metal Hammer στο Twitter:

Δείτε τη φωτογραφία με τον γνωστό κιθαρίστα

Για όσους έχουν μια σχετική γνώση για τον χώρο της metal μουσικής, ο συγκεκριμένος μουσικός έχει φωτογραφηθεί ξανά με οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Schaffer συμμετείχε σε διαδήλωση για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών και είχε προχωρήσει σε εμπρηστικές δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Die Welt: «Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει βία εναντίον μας, θα πράξουμε αναλόγως. Δεν το θέλουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι».

Δείτε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Ο Schaffer στις συγκεκριμένες δηλώσεις του είχε καταγγείλει το «κατεστημένο», ενώ είχε προειδοποιήσει ότι «Θα ηττηθούν. Τα βάζουν με τους λάθους ανθρώπους, πιστέψτε με».

Όπως αναφέρει το cnn.gr, τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά τη διάρκεια ενός live chat στο Facebook ο κιθαρίστας είχε δηλώσει πως δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, τονίζοντας πως «δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Είμαι Αμερικανός. Αυτή είναι η χώρα μου, εδώ ζω. Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνησή μου. Προσπαθώ να καταλάβω τη μεγαλύτερη εικόνα. Έχω διαβάσει πολύ. Είμαι άνθρωπος με συγκεκριμένα πιστεύω και δεν λέω πράγματα που δεν πιστεύω πραγματικά».

Επίσης, είχε συμπληρώσει ότι δεν μπορεί κάποιος να στηρίζεται σε έναν πρόεδρο, έναν άνθρωπο, έναν δήμαρχο ή έναν κυβερνήτη αφού «πρέπει να είναι εκεί έξω και να τους ασκεί πίεση. Να ξέρουν πως δίνεις προσοχή. Εάν δεν δίνεις, θα σου πάρουν τα πάντα. Και την ελευθερία σου. Όχι απλά τα λεφτά σου».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Jon Schaffer είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις όταν τοποθετήθηκε σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού τον περασμένο Ιούλιο, καθώς την είχε χαρακτηρίσει «περισσότερο καμπάνια ψυχολογικού πολέμου στους πολίτες παρά μία σοβαρή πανδημία».

Επίσης, είχε αφήσει υπονοούμενα πως ίσως πίσω από τον ιό βρίσκεται μία κλίκα ελιτιστών που χρησιμοποιεί την παγκόσμια κρίση για κέρδος και δύναμη: «Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα βλέπουμε. Το ξέρω πως υπάρχουν βασικά. Γιατροί και επιστήμονες συνεχώς φιμώνονται στο YouTube. Είναι απίστευτο το μέγεθος της απάτης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments