Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου με τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
Συνάντηση είχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με αντικείμενο τις δράσεις και τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Σεβασμιότατου Ιγνάτιου, που είναι επίσης μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του Πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα, του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κώστα Δήμτσα, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρη Κονιδάρη, και του Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Αθανάσιου Κανταρτζή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η ένταξη του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει η Εκκλησία για την επέτειο των 200 χρόνων στο εθνικό ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων.
Αποφασίστηκε, επίσης, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει ενεργά σε μια από τις εμβληματικές δράσεις της Επιτροπής, το διεθνές Forum «Η Ελλάδα το 2040» με αντικείμενο τη χαρτογράφηση της πορείας της χώρας στο μέλλον. Τέλος, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς με στόχο την οργάνωση και την υλοποίηση κοινών δράσεων.
«Με μεγάλη ικανοποίηση, μεγάλη ευχαρίστηση και με πολύ καλές σκέψεις συνάντησα, σήμερα, την Πρόεδρο και τα άλλα μέλη της Επιτροπής του εορτασμού των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Κάνουμε μια τομή. Η Εκκλησία με εκπρόσωπο και υπεύθυνο τον Άγιο Δημητριάδος και τους συνεργάτες του, ρίχνει το βάρος στο πρώτο μέρος. Δηλαδή, στο πώς έγινε η Επανάσταση, ποιοι βοήθησαν, πώς φτάσαμε στην απελευθέρωση. Αυτά αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία εργάζεται η πλευρά της Επιτροπής, η οποία δεν τα αγνοεί, αλλά τα χρησιμοποιεί για να κάνει, την ίδια στιγμή, ένα άνοιγμα στο μέλλον. Αναδεικνύει τι συνέβη από τότε μέχρι σήμερα και πώς αυτά μπορούν να γίνουν ένα παράδειγμα έμπνευσης για όσα έρχονται» πρόσθεσε.
«Η Εκκλησία έχει προετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, το οποίο το επεξεργάζονται ειδικοί εδώ και χρόνια. Τόσο στα προεπαναστατικά χρόνια, όσο και στην Επανάσταση, φωτισμένοι κληρικοί, απλοί μοναχοί, σημαντικοί εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, βοήθησαν το λαό μας να έχει πίστη και κουράγιο, να μην ξεχάσει τη γλώσσα του και να περάσει μέσα από το καμίνι της ιστορίας. Ιεράρχες συμμετείχαν στη Φιλική Εταιρεία και στην Επανάσταση, ενώ, όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκαν δίπλα στην κοινωνία» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε:
«Ενημερώσαμε τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο της Επιτροπής, ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Εκκλησία και του μεταφέραμε ότι θα ήταν τιμή για το εθνικό πρόγραμμα της επετείου να συμπεριληφθούν σε αυτό οι εκδηλώσεις της Εκκλησίας».
«Η Εκκλησία της Ελλάδας εδώ και 10 χρόνια προετοιμάζεται για αυτή τη χρονιά. Θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές και συνεδριακές εκδηλώσεις που, όμως, μπορούν να συμπορευθούν με το εθνικό πρόγραμμα και θα συμπεριληφθούν στο εθνικό ημερολόγιο του εορτασμού. Και, βεβαίως, θα συμμετάσχουμε και στην μεγάλη προσπάθεια που αφορά το τι και πώς θέλουμε την Ελλάδα το 2040. Η Ορθοδοξία θα είναι παρούσα γιατί είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας μέσα σε αυτή τη μελλοντική πορεία της πατρίδας μας» ανέφερε, τέλος, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας