Nέα της αγοράς

Twitch: “Rust” και “Escape from Tarkov” δίνουν το παράδειγμα

Twitch: “Rust” και “Escape from Tarkov” δίνουν το παράδειγμα
Twitch: Τρία εκατομμύρια χρήστες έκαναν μεταδόσεις ανά μήνα το 2020 στην πλατφόρμα και 15 εκατομμύρια ήταν οι ενεργοί χρήστες την ημέρα.
Tα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (computer games) παρατηρείται να χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα τις πλατφόρμες για να προσελκύσουν κόσμο και να ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους στην esports αγορά. Άλλωστε πρόκειται για έναν χώρο που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ειδικά στις νέες ηλικίες όπου και συναντούνται οι κατ’ εξοχήν χρήστες των social media.

Μεταξύ των πλατφορμών που χρησιμοποιούνται είναι το Twitch.

Πρόκειται για την υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης βίντεο που ανήκει στην Twitch Interactive, θυγατρικής της Amazon. Η πλατφόρμα επικεντρώνεται σε ζωντανή μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι ζωντανές αναμεταδόσεις διαγωνισμών ηλεκτρονικών αθλημάτων, μαζί με μουσικές μεταδόσεις, δημιουργικό περιεχόμενο και πιο πρόσφατα μεταδόσεις του τύπου “στην πραγματική ζωή”. Το περιεχόμενο της σελίδας μπορεί να προβληθεί ζωντανά ή μέσω κατ’απαίτησης βίντεο.

Εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν καθημερινά απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες του ενώ οι εταιρίες που βρίσκονται πίσω από τα games προσπαθούν με τη σειρά τους να “εκμεταλλευτούν” την αγάπη των χρηστών για να προωθήσουν το προϊόν τους και να προσελκύσουν όσο περισσότερους θεατές γίνεται. Άλλωστε τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Τρία εκατομμύρια χρήστες έκαναν μεταδόσεις ανά μήνα το 2020 και 15 εκατομμύρια ήταν οι ενεργοί χρήστες την ημέρα, με τα συνεργαζόμενα κανάλια να ξεπερνούν τα 27.000.

Οι περιπτώσεις των “Rust” και “Εscape from tarkov”:

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των παιχνιδιών “Rust” και “Εscape from tarkov“, τα οποία έχουν δημιουργήσει τις δικές τους κοινότητες ενώ μάλιστα δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους με το Twitch προκειμένου να ωφεληθούν των ευκαιριών που προσφέρονται. Οι παίκτες του Rust, του παιχνιδιού επιβίωσης που αναπτύχθηκε από το Facepunch Studios, μπορούν με απλά βήματα να ενεργοποιήσουν το Rust Drops στον λογαριασμό Twitch για να αποκτήσουν items ενώ παράλληλα μπορούν και να αγοράσουν έναν λογαριασμό Rust για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν καλύτερο χαρακτήρα, ικανό να μπορεί να αναλάβει και άλλους παίκτες.

Όσο για αυτούς του “Εscape from tarkov”; H φάση δεν διαφέρει. Οι παίκτες του first person shooter παιχνιδιού, που αναπτύσσεται από την Battlestate Games, μπορούν μέσω Twitch να αγοράζουν items, όπως όπλα και εργαλεία, και να συμμετέχουν σε διάφορες καμπάνιες που τρέχουν κατά καιρούς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments