Θέσεις Εργασίας

Πανεπιστημιακή Αστυνομία προσλήψεις: 1.000 θέσεις εργασίας – Τι προβλέπει η απόφαση

Πανεπιστημιακή Αστυνομία προσλήψεις: Έρχονται με διαδικασίες «εξπρές» 1.000 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Με 1.000 νέες μόνιμες προσλήψεις ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας. Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν με διαδικασία “εξπρές” ενώ ο φορέας που θα έχει την επίβλεψη του διαγωνισμού είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι νέοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν στη νέα ειδική Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) όπου θα φέρει ειδική στολή, δεν θα έχει πυροβόλα όπλα ενώ θα έχει τα προβλεπόμενα προανακριτικά καθήκοντα. Ωστόσο θα είναι εξοπλισμένοι με γκλοπ, χειροπέδες και σπρέι πιπεριού. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα υπάρχει επίσης ελεγχόμενη είσοδος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ ενισχύονται και οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου.

Σημειώστε ποιοι και πως συμμετέχουν καθώς και τα νέα δεδομένα

  • Το προσωπικό της ΟΠΠΙ είναι αρμόδιο για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων και ιδίως για:την αποτροπή τέλεσης αδικημάτων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι., τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Λήψης Σημάτων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.,την πραγματοποίηση περιπολιών, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας
  • Οι νεοπροσληφθέντες θα λάβουν ειδική εκπαίδευση 3 μηνών
  • Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά τα πρότυπα της προκήρυξης των ειδικών φρουρών
  • Μόρια πρόσληψης δίνουν ο γενικός βαθμός απολυτηρίου Λυκείου, η γνώση ξένης γλώσσας και η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης

Οι 1.000 θέσεις μονίμων κατανέμονται στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους.Το προσωπικό του ΟΠΠΙ υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία και η μισθοδοσία του βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 1.000 θέσεις (200 άτομα ανά βάρδια) με έμφαση αρχικά στα πέντε μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Το νομοσχέδιο τέθηκε ήδη σε ανοιχτή διαβούλευση στον ιστότοπο opengov.gr και τα άρθρα 13 -14 καθορίζουν όλες τις διαδικασίες πρόσληψης. Εχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από φοιτητικές οργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο