Ελλάδα

Αρκάς: Η ντροπιαστική ανάρτηση για τις εύκολες γυναίκες που κατέβασε μετά από λίγο

Αρκάς: Στην επικαιρότητα των βιασμών και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που αποκαλύπτονται με ρυθμούς χιονοστιβάδας, ο γνωστός σκιτσογράφος παρενέβη με σχόλιο για «εύκολες γυναίκες».

Με ένα απαράδεκτο σχόλιο αποφάσισε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς να σχολιάσει τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Το ελληνικό MeToo που έχει γίνει θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Ο Αρκάς αποφάσισε να σχολιάσει το θέμα με την θεωρία των «εύκολων γυναικών». Ανέβασε ξανά ένα από τα παλιά του σκίτσα. Πιο συγκεκριμένα ανέβασε υπό τη μορφή slide show ένα από τα κλασικά του σκίτσα από το άλμπουμ «Ξυπνάς μέσα μου το ζώο» στο οποίο παρουσιάζονται να συζητούν δύο τάρανδοι, με τη θηλυκιά να απευθύνεται στο αρσενικό και να του λέει «Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είμαι εύκολη;». Στο ίδιο σκίτσο φαίνονται ίχνη από άλλους ταράνδους να φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις ακριβώς πίσω από την καθισμένη τάρανδο.

Το σκίτσο του Αρκά

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και στα σχόλια, εκτός από τους φανατικούς υποστηρικτές του οι οποίοι δε βρήκαν κάτι το μεμπτό, με πολλά από αυτά να κατακρίνουν τους διαχειριστές της σελίδας για την επιλογή του σκίτσου σε μία τέτοια επικαιρότητα αποκαλύψεων.

Το σκίτσο μετά τις αντιδράσεις κατέβηκε και ο σύνδεσμός του έδειχνε λίγη ώρα μετά ότι η ανάρτηση αφαιρέθηκε από τους διαχειριστές της.

Λίγα λόγια για τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Όσο για το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα, μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (από όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο