Διεθνή

Τραμπ: Αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο – Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Τραμπ: Αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο – Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν
Τραμπ: Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο.

Ντόναλντ Τραμπ τέλος! Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, ενώ σε 3,5 ώρες θα ορκιστεί ο Τζο Μπάιντεν που κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές. Στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα ΗΠΑ, δηλαδή στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ορκίζεται 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο ηγέτης των Δημοκρατικών.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, ο Τραμπ έχει επιλέξει να μην παραστεί στην ορκωμοσία, σπάζοντας την παράδοση που λέει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος παραδίδει στον επόμενο. Έτσι, για πρώτη φορά στα τελευταία 150 χρόνια ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο για τελευταία φορά με το Marine Οne, το οποίο θα τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον. Εκεί θα στηθεί μια μίνι φιέστα για το τέλος της προεδρίας του, στην οποία ωστόσο, πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικανών αναμένεται να μην παραστούν και ακολούθως θα παραστεί για τελευταία φορά στο Air Force One που θα τον μεταφέρει στη Φλόριντα, στο θέρετρό του Μαρ α Λάγκο, όπου θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα.

Δείτε ζωντανά:

Πώς θα γίνει η παράδοση των πυρηνικών όπλων

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν να λύσουν στις ΗΠΑ είναι η παράδοση των πυρηνικών όπλων από τον Τραμπ στον Μπάιντεν.  Αυτό το πρόβλημα καλούνται να επιλύσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς ο πρώτος δεν θα παραστεί στην ορκομωσία Μπάιντεν.

Γενικότερα, η βαλίτσα με τους εξοπλισμούς και τον κωδικό για τον πυρηνικό πόλεμο δίνεται από τον στρατιωτικό αξιωματούχο που ακολουθεί τον Πρόεδρο στον διάδοχο του μόλις ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος.

Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν 2 τέτοια χαρτοφυλάκια. Το ένα θα το έχει ο Ντόλαντ Τραμπ στην Φλώριντα και θα είναι ενεργό μέχρι τις 11.59.59 οπότε και θα ορκιστεί ο Τζο Μπάιντεν. Στις 12.00.00 θα απενεργοποιηθεί ο χαρτοφύλακας του Ντόναλντ Τραμπ και θα ενεργοποιηθεί ο χαρτοφύλακας με τον πυρηνικό εξοπλισμό του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον. Έτσι διασφαλίζεται ότι μόνο ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να κηρύξει πυρηνικό πόλεμο, κάτι που όλοι βέβαια απεύχονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments