Κόσμος

Γερμανία κρούσματα: Πάνω από 20.000 μολύνσεις σε 24 ώρες – 1.013 θάνατοι

Γερμανία κρούσματα: Το lockdown στη χώρα έχει παρατηθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στη χώρα 20.398 μολύνσεις φθάνοντας τα 2.088.400. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.013 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 49.783 νεκρούς, όπως υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Παρατείνεται το lockdown στη χώρα:

Τα δεδομένα αυτά προκαλούν ανησυχία στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη παρατείνει το lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Μεταξύ άλλων, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστά, η χρήση μάσκας ιατρικού τύπου γίνεται υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα ενώ ενισχύεται και η τηλεργασία.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ανακοίνωση της παράτασης επισήμανε ότι είναι κρίσιμο να περιοριστούν οι επαφές στον χώρο εργασίας, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός όσων μετακινούνται από και προς τον την εργασία τους. Οι εργοδότες θα πρέπει να ενισχύσουν την εργασία από το σπίτι «όπου είναι εφικτό», ενώ όπου η παρουσία του εργαζόμενου είναι αναγκαία, τίθενται συγκεκριμένες προϋποθέσεις (ένας εργαζόμενος ανά 10 τ.μ., παροχή προστατευτικής μάσκας από τον εργοδότη, διενέργεια τακτικών τεστ κ.λπ.).

«Είναι δύσκολο αυτό που περιμένουμε για μια ακόμη φορά από τον κόσμο. Αλλά προτεραιότητα έχει για μας η αρχή της προφύλαξης. Αυτό έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας και αυτό κάναμε», δήλωσε η Μέρκελ με το βλέμμα, όπως είπε, στα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, η Καγκελάριος φέρεται να εκνευρίστηκε επανειλημμένα κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, καθώς η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας πιο συντηρητικής και «εκ του ασφαλούς» προσέγγισης, κυρίως σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων και συνάντησε σθεναρή αντίσταση από πολλούς πρωθυπουργούς. Όταν μάλιστα δέχθηκε την κριτική από τις πρωθυπουργούς του Μεκλεμβούργου – Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ (SPD) και της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ (SPD) για την επίδραση του παρατεταμένου lockdown στα παιδιά, αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα, λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψω να μου προσάψουν ότι καταπατώ τα δικαιώματα των παιδιών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο