Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του – Τι συζήτησαν

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Όσο αφορά στον διάλογο με την Τουρκία, ο υπουργός τόνισε ότι αφορά αποκλειστικώς θέμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ενημέρωσε αναλυτικά την Γερμανίδα ομόλογό του για τις ελληνικές θέσεις, αναφορικά με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής.

Όσο αφορά στον διάλογο με την Τουρκία, ο κος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι αφορά αποκλειστικώς θέμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο»

Θυμίζουμε πως η «Ελλάδα, διακόσια χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνή παράγοντα σταθερότητας, που σέβεται τις υποχρεώσεις της και διεκδικεί τα δικαιώματα της, όπως βέβαια αυτά προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας διαδικτυακά σε εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

«Διακόσια χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και επεσήμανε ότι εκείνη την εποχή ο συσχετισμός ισχύος κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821 ήταν «συντριπτικά» υπέρ των στρατευμάτων των Οθωμανών, αλλά αυτό δεν έκαμψε το αγωνιστικό φρόνημα των επαναστατημένων Ελλήνων.

«Οι αρετές της ανδρείας, της φιλοπατρίας, της καρτερίας, αλλά και η τακτική σκέψη και, τελικά, η φλόγα της ψυχής που διέθεταν οι Έλληνες αγωνιστές ήταν τα κύρια στοιχεία, που τελικά μετέτρεψαν τα μειονεκτήματά τους σε στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους…. Με σύνθημα το: Ελευθερία, ή Θάνατος, ο υπόδουλος ελληνισμός εξεγέρθηκε, ξεκινώντας την ηρωική του πορεία προς την απελευθέρωση του Γένους. Η επανάσταση του 1821, πέρα από τα κρίσιμα διδάγματα που μας παρέχει σε γεωπολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αποτελεί στην ουσία το εναρκτήριο γεγονός του νεώτερου ελληνικού κράτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο