Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Επιστροφή στα σχολεία με μάσκες προτείνουν τα CDC

ΗΠΑ κορωνοϊός: Επιστροφή στα σχολεία με μάσκες προτείνουν τα CDC
ΗΠΑ κορωνοϊός: Επιστροφή στα σχολεία με μάσκες προτείνουν τα αμερικανικά CDC.

Νέες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στις ΗΠΑ εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Μεταξύ αυτών προτείνουν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα πρέπει να γίνει με γενικευμένη χρήση μάσκας και την επιβεβλημένη τήρηση αποστάσεων, ως τις δύο βασικές στρατηγικές για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές που παρουσίασαν τα CDC – στις οποίες περιλαμβάνεται καθαρισμός των χώρων του σχολείου, προσωπική υγιεινή και ιχνηλάτηση επαφών- έχουν στόχο να προσφέρουν έναν οδικό χάρτη στις σχολικές περιφέρειες ώστε οι 55 εκατομμύρια μαθητές στις ΗΠΑ να επιστρέψουν στις τάξεις τους χωρίς να δημιουργηθούν εστίες κορονοϊού.

«Εκτιμούμε ότι με τις στρατηγικές που προτείνουμε, εφόσον γίνουν σεβαστές, θα υπάρξει περιορισμένη ή και καθόλου μετάδοση (της covid-19) στα σχολεία», δήλωσε η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Βαλένσκι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η υπηρεσία δεν δίνει εντολή για την επαναλειτουργία των σχολείων, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προϋπόθεση για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, αν και συνέστησε στις αμερικανικές πολιτείες να δώσουν προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της covid-19.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η Βαλένσκι σχολίασε ότι αν και τα παιδιά μολύνονται από κορωνοϊό, λιγότερο από το 10% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5 με 17 ετών. «Οι μαθητές δεν αποτελούν βασική πηγή έκθεσης στον ιό SARS-CoV-2 για τους ενήλικες στα σχολεία. Τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πιο συχνή η μετάδοση μεταξύ μελών του προσωπικού των σχολείων, απ’ ό,τι η μετάδοση από τους μαθητές στους εκπαιδευτικούς, από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές ή μεταξύ των μαθητών», πρόσθεσε.

Τηλεκπαίδευση στις ΗΠΑ

Μόλις το 44% των σχολικών περιφερειών στις ΗΠΑ έκαναν μαθήματα δια ζώσης τον Δεκέμβριο και το 31% βασίζονταν στην τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το Center for Reinventing Public Education, το οποίο εξέτασε 477 από τις σχεδόν 13.000 σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ. Άλλες σχολικές περιφέρειες χρησιμοποιούσαν έναν συνδυασμό των δύο μοντέλων, με τους μαθητές να παρακολουθούν δια ζώσης μαθήματα κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

Η επαναλειτουργία των σχολείων έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικάτων των εκπαιδευτικών, που ανησυχούν για την ασφάλεια των μελών τους, και τις σχολικές περιφέρειες σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments