Ελλάδα

Διόνυσος κακοκαιρία Μήδεια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος

Διόνυσος κακοκαιρία Μήδεια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος
Διόνυσος κακοκαιρία Μήδεια: Μεγάλα προβλήματα έχουν προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία Μήδεια έχει «χτυπήσει» με σφοδρότητα τον Διόνυσο Αττικής. Έτσι, «με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021».

Τι είπε ο Γιώργος Πατούλης για τον Διόνυσο

Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα, προειδοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διακοπή ηλεκτροδότησης σε περισσότερες από 15 περιοχές στην Αττική. Ανέφερε πως, αυτή τη στιγμή, όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες στην Περιφέρεια Αττικής είναι ανοιχτοί, όμως πρόσθεσε: «μετά τις 7 (το απόγευμα) θα επιδεινωθεί ο καιρός και μέχρι το πρωί θα πρέπει να δώσουμε μία τρίτη μάχη«.

«Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά οι κεντρικοί άξονες να παραμείνουν ανοιχτοί και αύριο. Το πρωί, βέβαια, υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχει ήδη ένας παγετός ο οποίος θα αναπτυχθεί ως τις απογευματινές ώρες» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι ο ηλεκτροφωτισμός και η διακοπή του ρεύματος σε πάνω από 15 περιοχές στην Αττική, που οφείλεται στην πτώση δέντρων που συμπαρέσυρε πάρα πολλά ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Και στον Διόνυσο που επισκέφθηκα το πρωί, και στην Κηφισιά, τα προβλήματα είναι μεγάλα. Ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τις απογευματινές, βραδινές ώρες θα έχει αποκαταστήσει τις βλάβες, δεν το βλέπουμε ακόμα», είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Σημείωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δώσει προτεραιότητα στον Διόνυσο, όπου για δεύτερο 24ωρο υπάρχει αδυναμία ηλεκτροδότησης που «έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα αντλιοστάσια με αποτέλεσμα να υπάρχει και διακοπή νερού σε αρκετά σπίτια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments