Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Πιο επικίνδυνη η κλιματική αλλαγή από την πανδημία
Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή είναι πιο επικίνδυνες ακόμα και από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ πιστεύει ότι η ατομική ενέργεια μπορεί να αποδειχθεί το ισχυρότερο όπλο για την προστασία του κλίματος.
Αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο ιδρυτής της Microsoft εκτιμά ότι είναι αποτελεσματικά και για τις παραλλαγές του ιού και ότι οι πλούσιες χώρες θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους έως το τέλος του έτους.
«Για τον υπόλοιπο κόσμο όμως, απαιτείται ακόμη πολύ μεγαλύτερη γενναιοδωρία. Αν το καταφέρουμε, μέχρι το 2022 θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης», σχολίασε ο Μπιλ Γκέιτς σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και εξέφρασε την έκπληξή του για τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων και του ιδίου.
«Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να θέλω να παρακολουθώ τους ανθρώπους. Και ποια είναι η σχέση μεταξύ μικροτσίπ και εμβολίων. Δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Μερικοί έχουν ξεφύγει τόσο που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν πρέπει καν να τους απαντάει», προέταξε ο Αμερικανός μεγιστάνας, αναφερόμενος στην σχετική θεωρία που κυκλοφορεί.
«Όλη η δουλειά μου είναι εθελοντική. Ο πλούτος μου μειώνεται κάθε χρόνο λόγω του Ιδρύματος, το οποίο τώρα επενδύει σε αυτές τις εκστρατείες», προσέθεσε χαρακτηριστικά απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος κερδίζει από την πανδημία.
Κατά την άποψή του, πολύ πιο επικίνδυνες από την τρέχουσα πανδημία είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες, όπως είπε, «δυστυχώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο εύκολα, όπως με ένα εμβόλιο. Πρέπει να ληφθεί εδώ υπόψιν όλη η οικονομία. Απαιτείται τεράστια αλλαγή, αλλά ακόμη δεν υπάρχει για αυτό σχέδιο».
Ο ίδιος πιστεύει ότι η ατομική ενέργεια μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρό όπλο σε αυτή την προσπάθεια και αναφέρθηκε στην εταιρεία του, η οποία, όπως εξήγησε, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την προστασία του κλίματος και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ασφαλή τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας.
Παράλληλα, δεν επέκρινε ευθέως την απόφαση εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας που έχει λάβει το Βερολίνο, αν και ζήτησε «να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να παραμείνουμε ανοιχτοί σε κατασκευές που προσφέρουν εντελώς διαφορετικά πρότυπα ασφάλειας απ’ αυτά που γνωρίζαμε στο παρελθόν».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας