Διεθνή

Λιγνάδης καταγγελίες: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος το ελληνικό #MeToo

Λιγνάδης καταγγελίες: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος το ελληνικό #MeToo
Λιγνάδης καταγγελίες: Ορισμένα από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα αναφέρονται στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και- πλέον- βρίσκεται ενώπιον των διαδικασιών της Δικαιοσύνης, τελώντας υπό κράτηση για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή ενώ διευρύνεται από αύριο η εισαγγελική έρευνα σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του χώρου του θεάτρου.

Ο καλλιτέχνης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει , αύριο, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το «κατηγορώ» των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Μάλιστα, η εν λόγω υπόθεση δεν απασχολεί μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά και ορισμένα από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα τα οποία κάνουν αναφορές στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τις βαριές κατηγορίες που τον αφορούν.

«Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου της Ελλάδας συνελήφθη το Σάββατο για κατηγορίες βιασμού ανηλίκων, μετά από μία καθυστερημένη αφύπνιση #MeToo», σημειώνει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Κάνοντας αναφορά στις κατηγορίες εναντίον του, όπως και στην απόρριψή τους από μέρους του Δημήτρη Λιγνάδη, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως «η υπόθεση έχει προκαλέσει έναν φραστικό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού για καθυστερημένη ανταπόκριση στην υπόθεση και τον πρωθυπουργό για απόπειρα συγκάλυψης».

Πάντως, μέσω του επίσημου πρακτορείου Xinhua, η υπόθεση Λιγνάδη έφτασε και στην Κίνα. «Διάσημος Έλληνας καλλιτέχνης συνελήφθη με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση». «Η Ένωση Ελληνικών Ηθοποιών δήλωσε ότι είχε λάβει πάνω από 1.000 καταγγελίες γυναικών και ανδρών καλλιτεχνών μέσα σε λίγες εβδομάδες», προτάσσει το άρθρο του πρακτορείου, κάνοντας  επίσης αναφορά στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Τέλος, για την εν λόγω υπόθεση μιλούν και οι New York Timeς. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουν ονοματιστεί σε μια σειρά από κατηγορίες που έχουν συγκλονίσει τον ελληνικό κόσμο των τεχνών», υποστηρίζει η εφημερίδα, ενώ και το BBC ασχολείται με την εν λόγω υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments