Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα ζητήσει αυτοπροσώπως αύριο τη μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.
Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), θα οδηγηθεί αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα.
Έτσι, είναι πιθανό αντί για αύριο η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.
Ο κ. Κούγιας, που παραμένει πλέον μόνος στην υπεράσπιση του καλλιτέχνη, αφού χθες αργά το βράδυ ο αρχικά διορισθείς συνήγορος κ. Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι λύθηκε η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο, υποστήριξε σε δηλώσεις του «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που λέει το Σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».
Επιπλέον, ο συνήγορος φαίνεται να υποστηρίζει πως πίσω από την υπόθεση του εντολέα του κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.
Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κου Κούγια εξήγησε πως ο ποινικολόγος δέχθηκε την εντολή του σκηνοθέτη – ηθοποιού ώστε να είναι υπερασπιστής του κατά την απολογία του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στην «κυρία Ανακριτή, με σκοπό να ζητήσει και να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου του 2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».