Τεχνολογία

Γερμανία κορωνοϊός: Δημιουργείται ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα κινητά τηλέφωνα

Γερμανία κορωνοϊός: Δημιουργείται ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα κινητά τηλέφωνα
Γερμανία κορωνοϊός: Η χώρα δημιουργεί ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα Smartphone.

Την εισαγωγή πιστοποιητικού εμβολιασμού για χρήση στα κινητά τηλέφωνα αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊού», αναφέρει σε δημοσίευμά της η BILD, η οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι το πιστοποιητικό θα είναι έτοιμο στο τέλος του β’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους και θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων π.χ. σε συναυλίες ή εστιατόρια. Από τον Ιανουάριο του 2022 οι πληροφορίες εμβολιασμού θα προστίθενται στον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενών για χρήση στο κινητό τηλέφωνο, τονίζει η εφημερίδα.

Ανοιχτός στο εγχείρημα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Μόνιμης Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμβολιασμών Τόμας Μέρτενς. Όπως λέει στην εφημερίδα, στον τομέα του ιδιωτικού Δικαίου, σε κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, ο ίδιος μπορεί σίγουρα να φανταστεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό. «Έχει ήδη προβλεφθεί πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να το αποτρέψουμε», δηλώνει, επισημαίνοντας ότι είναι ταυτόχρονα σημαντικό να επαρκεί η προσφορά των εμβολίων, ώστε να μην μειονεκτεί κανείς. Σ΄αυτό πιθανότατα οφείλεται και η καθυστέρηση έως το 2022.

Μπείτε εδώ για να μάθετε αν έχετε κρούσματα στη γειτονιά σας

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στο να αποφεύγουν οι πολίτες τις περιοχές με έντονο ιικό φορτίο. Ο τεχνολογικό κολοσσός έβαλε μια νέα προσθήκη στο Google Maps. Για την ακρίβεια η Google ενημερώνει τους χρήστες για τα περιστατικά μόλυνσης στην περιοχή τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στην εφαρμογή εμφανίζονται οι αριθμοί κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Πως να δείτε τη νέα προσθήκη

  1. Ανοίγετε το Google Maps
  2. Πατάτε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα τρία layers
  3. Επιλέγετε το «COVID-19 Info»

Μάλιστα, υπάρχει και ένδειξη για τον ρυθμό αύξησης ή μείωσης.  Η Google αντλεί τα δεδομένα από τρεις πηγές: από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, από τους Times της Νέας Υόρκης και τη Βικιπαίδεια. Και οι τρεις πηγές παίρνουν τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από άλλους δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς. Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως αυτό το εργαλείο δείχνει «τις κρίσιμες πληροφορίες για τον Covid σε μία περιοχή ώστε να αποφασίζετε πού θα πάτε και τι θα κάνετε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments